Nyt fra Færøerne uge 31

Nyt fra Færøerne uge 31

Den mindre trawler »Dýrindal«, som de seneste år har haft base i Vági, er nu solgt til en virksomhed i Hvalvík. Trawleren skifter navn til »Karen«, og planen er at de tager på fiskeri i starten af næste uge. Skibet har ligget stille længe, så der er nogle småjusteringer, som skal foretages inden kursen igen stikkes ud til fiskeriet.

Fortsat gode landinger af hellefisk til tórshavn

Den mindre trawler Skálafossur, landede 11,12 tons til Tórshavn, hvoraf det meste var 5,1 tons kuller, som havde en kilopris på 11,29 kr. Lasten var vurderet til 149.906,50 kr., som de har fisket i 8 dage nord for Færøerne. Garnskibet Oknin landede i ugens løb en last på 26 tons til Tórshavn, hvoraf det meste var 22,1 tons hellefisk, som havde en kilopris på 30 kr. Lasten var vurderet til 729.064,00 kr.

Pæne torske landinger til Leirvík

Den mindre trawler Olga Maria landede 11 tons til Leirvík, hvoraf 5,9 tons var torsk, som havde en kilopris på 14,46 kr. Lasten var vurderet til 142.575,00 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Jens Leon landede 14,9 tons ligeledes til Leirvík, heraf var 9,1 tons torsk, som havde en kilopris på 13,74 kr. Lasten var vurderet til 214.146,00 kr., som de havde fisket i 10 dage på denne tur, og besætningen på den mindre trawler var godt tilfredse efter et godt fiskeri.

Godt hellefiskeri

Steintur og Niels Pauli landede 50 tons til Hvalba, overvejende hellefisk. De har haft et rigtig godt fiskeri ud for Færøerne, og de tog da også straks på fiskeri igen, efter landingen.

Faroe Pelagic i Kollefjord modtog 2800 tons makrel

Næraberg landede 2800 tons makrel, som de har fisket sammen med Slættaberg i Østgrønland. De har fisket siden den 2.juli, og fiskeriet har været godt. Fangsten blev landet til Faroe Pelagic i Kollefjord. Lineskibet Geir fra Ålesund, landede i ugens løb en last på 190 tons frossen lange til Kollefjord. De har fisket ud for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de straks tilbage til fiskeriet.

Partrawlere lander i Runavík

Partralverne Stelkur og Bakur landede i ugen en last på 270.000 pund, overvejende sej. De har fisket ud for Færøerne på turen og fiskeriet har været godt. Lasten blev landet til Faroe Origin i Runavík. Straks efter landingen tog de atter på fiskeri ud for Færøerne. Heykur og Falkur landede 360,00 pund til Faroe Origin i Runavík, hvoraf det meste var sej. De har fisket ud for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de også tilbage på fiskeri ud forFærøerne.

Grønlandsk trawler lander makrel til Island

Den grønlandske trawler Tuugalik, lagde i ugens løb til kaj med 650 tons makrel, som de har fisket ved Grønland. De har haft et rigtig godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de da også tilbage på fiskeriet efter makrel.

Grønlandsk trawler benyttes som modtagerskib

Trawleren Vesturleiki, landede i ugens løb en last på 245 tons i Qasigianuguit i Grønland. Hele lasten af fisk er fanget af lokale grønlandske fiskere, som har brugt den grønlandske trawler som modtageskib. Fangsten bestod overvejende af hellefisk og Vesturleiki satte også straks kursen ud til fiskerne igen efter landingen.

FiskerForum.dk