De danske pelagiske trawlere HG 264 »Ruth« og L 349 »Gitte Henning« lander for tiden store fangster af makrel. »Ruth« fra Hirtshals landede 2.300 tons makrel i Egersund i Norge, efter et godt fiskeri i EU farvand, hvor makrelen havde en gennemsnitsvægt på 400 gram i snit og »Gitte Henning« lander 1740 tons makrel på Ellingsøy i Norge, også efter et godt og fornuftigt fiskeri.
Norðingur landede 1500 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har også haft et godt fiskeri i EU farvand, og da de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter makrel. Borgarin fra Klaksvík, landede i 1600 tons makrel, som de også har fisket i EU farvand. De landede ligeledes til Faroe Pelagic, kort efter Norðingur havde losset og som de andre pelagiske makrelbåde, tog de også straks tilbage til fiskeriet efter makrel. Hoyvík landede 1400 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord, som de har fisket i EU farvand. De har også haft et godt fiskeri på denne tur. Efter losningen tog de til Vestmanna, hvor de skal ligge til august måned, medmindre de køber noget på auktion. Høgaberg landede 1100 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri, og fangsten blev landet til Pelagos i Fuglefjord. Arctic Voyager landede 125 tos makrel til Vestmanna Seafood, som de også havde fisket i EU farvand på denne tur, og som andre makrelbåde tog de også straks tilbage til fiskeriet efter makrel. Tummas T landede 1100 tons makrel til Varðin Pelagic i Tvøroyri, som de også har fisket i EU farvand. De tog også her straks tilbage til fiskeriet efter makrel.
Blåhvilling landet til Fuglefjord og Tvøroyri
Jupiter kom ind med 2400 tons blåhvilling, som de havde fisket ud for Færøerne. De landede fangsten til Havsbrún i Fuglefjord, og tog tilbage til fiskeriet efter blåhvilling da de havde landet. Finnur Fríði landede 2550 ton blåhvilling, som de har fisket ud for Færøerne. Fangsten blev landet til Havsbrún, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Katrin Jóhanna kom i sidste uge ind fra sin første tur under færøsk flag. De havde 170 tons blåhvilling med ind, som de landede til Havsbrún i Fuglefjord. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet tog de også tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Tróndur í Gøtu landede 1700 ton blåhvilling i Tvøroyri, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et godt fiskeri på turen og straks efter landingen tog de igen på fiskeri efter makrel i EU farvandet.
Havtaske, hellefisk og torsk landet i Klaksvík og Tórshavn
Den mindre trawler Dýrindal landede 6,2 tons i Klaksvík, hvoraf det meste var 5,7 ton havtaske, som havde en kilopris på 37,- kr. Lasten blev efterfølgende vurderet til 219.408,00 kr., som de havde fisket i 4 dage ud for Færøerne. Den mindre trawler Skálafossur landede 8,7 tons i Tórshavn, hvoraf 8,5 tons var havtaske, som havde en kilopris på 37,- kr. Lasten blev her vurderet til 317.750,00 kr., som var resultatet af et fiskeri på 4 dage ud for Færøerne. Garnskibet Túgvusteinur landede 9 tons i Tórshavn, hvoraf 6,3 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev her vurderet til 231.120,00 kr., som de havde fisket i 5 dage på denne tur. Frysetrawleren Ran kom i havn med 45 tons, overvejende torsk, som de har fisket på Flemish Cap. Fangsten blev landet i Tórshavn, og da de havde landet gjorde de sig klar til at tage tilbage til fiskeriet på Flemish Cap, hvor de skal fiske hellefisk.
De færøske fryselineskibe, er nu på vej til Flemish Cap, Eivind, Kambur, Stapin og Klekur tog i sidste uge turen til Flemish Cap, hvor de skal fiske torsk. De har en fælles kvote, hvor fiskeriet først begynder den 10. januar. Fryselineskibet Ågot har først planlagt sin tur til Flemish Cap i denne uge. Fangsterne fra de færøske fartøjer landes på NewFoundland og fragtes derefter med containere hjem til Færøerne.
Rejetrawleren Arctic Viking kom hjem med 250 tons store rejer, som de har fisket i russisk farvand. De landede fangsten i Kollefjord, hvorefter de tog til Tórshavn, hvor de skal have skiftet hoved-motoren og begge hjælpemotorere ved værftet »Mest« i Tórshavn, der skal forestå den større motoromskiftning. En omskiftning som man regner med vil tage ca. 2 måneder, inden skibet igen kan stævne ud på fiskeri omkring Færøerne.
FiskerForum.dk