Nyt fra Færøerne uge 39

Nyt fra Færøerne uge 39

Nyt fartøj til Trongisvág
Trongisvág:
Anita, som blev købt til Trongisvág i marts måned, er nu kommet hjem, efter skibet i Litauen er ombygget til garnfiskeri og har fået en generel overhaling. Skibet er bl.a. malet i rederiets karakteristiske blå farve.

Anita lå en enkelt dag Tórshavn, hvor de fik udstyr ombord fra firmaet Vónini. Derefter sejlede skibet til Fuglefjord for at tage resterende udstyr ombord. Herefter er Anita og besætning klar til at tage på fiskeri.

Anita er købt fra et norsk rederi, og sejlede tidligere under navnet Bjørgvin Senior.

Sørvági:
Brestir landede onsdag 90.000 pund kalve, som fartøjet har fisket øst for Færøerne. Efter endt losning tog fartøjer straks tilbage mod fiskefelterne.

Kollefjord:
Tróndur í Gøtu ankom onsdag til Kollefjord med 330 tons makrel, som er fisket på posionen 63N, 3W. Søndag d. 2. oktober ankom Finnur Fridí til samme modtager med en last på ca. 450 tons makrel.

Vági:
Vágfelli og Hvannafelli, der partrawler, ankom onsdag til havn efter en god fangstrejse. Tilsammen havde de fanget 105 tons, hvoraf det meste var sej og omkring 12 tons torsk. Fartøjerne kom til havn efter 9 døgns fiskeri. Det var Delta Seafood som tog imod lasterne, mens JMA Seafood i Porkeri, købte torsken og Løðhamar Seafood købte lange og brosmer.

Leirvik:
Trawleren Jens Leon landede torsdag d. 29. september i Leirvík. Kutteren var afsejlet d. 22. september og fangede desværre kun 7,7 tons, heraf 3,9 tons torsk til en kilopris af 15,11 kr. Lastens samlede værdi: 93.685 kr.