Nyt fra Færøerne uge 30.

Nyt fra Færøerne uge 30.

Franziska omlader fuld last frost makrel til et fryseskib i Sund. Rejetrawleren Havborg er tilbage til fiskeri efter at have landet den seneste last i nordnorge.
Makrel:
Franziska omlader fuld last frost makrel til et fryseskib i Sund. Franziska, startede fiskeriet d. 21. juni og i ugens begyndelse var bugen fuld.

Makrelskibene fisker i denne periode tæt op mod den Islandske grænse. Lidt på den anden side af farvandsdelingen mellem Island og Færøerne fisker de Islandske makrelskibe. Finnur Fríði har dog fisket lidt i østlig retning og Høgaberg har prøvet en nordligere position.

Fra Norðborg blev der fra ugen begyndelse meldt om godt makrel fiskeri, med kun 5% bifangst af sild.

Farið landede 600 tons makrel i Kollefjord. Fangsten blev partrawlet med Atlantsfarið. Efterfølgende har
Atlantsfarð landet samme sted. Dog var skibet først en tur omkring Fuglefjord, hvor de skulle hente ny trawl. Atlantsfarið havde fanget 350 tons makrel.

Havborg og Ennibrg som er sejlet på fiskeri efter torsk, er de eneste af de større fartøjer, som endnu ikke er påbegyndt makrelfiskeriet.

Sørvági
Vesturskin og Vesturleiki landede 24. juli i Sørvági. Partrawlerne landede tilsammen 160.000 pund, som de har fanget i perioden siden d. 13. juli. Fangsten bestod overvejende af sej.

Leirvik:
Skálafossur landede d. 25 juli efter en fangstrejse på mindre end en uge. Fangsten blev på 35.000 pund, heraf mest havtaske og torsk.

Den mindre trawler Olga Maria landede 27. juli i Leirvik. Fartøjet har fisket syd for Færøerne siden den 21. juli. Fangsten blev på 19,2 tons, hvoraf det meste er torsk, som kostede 14,18 kr./kg. Lastens samlede værdi 239 t.kr.

Tvøroyri:
Drelnes landede d. 25. juli på Tvøroyri. Garnskibet har fisket siden den 21. juli og fangede 12,3 tons hvoraf det meste er havtaske (10,5 tons). Lastens samlede værdi 307.275 kr.

Hoyvíkingur landede 27. juli på Tvøroyri. Lineskibet har fisket siden de 16. juli på Íslandsrygginum og fangede 13,1 tons som er vurderet til 221.800 kr. Fangsten bestod bl.a. af 6,5 tons hellefisk.

Toftir:
Oknin landede 25.juli på Toftir. Garnskibet har været på havet i ca. fire dage og fangede 8 tons havtaske, som er solgt for 28 kr/kg. Skibet har fisket sydvest for Færøerne.

Klaksvik:
Thomas Nygaard landede d. 27.juli i Klaksvík. Lineskibet har fisket siden den 19. juli. Lasten bestod bl.a. af 4,4 tons torsk og kuller, som tilsammen indbragte 62.996 kr.

Lineskibet Havbúgvin landede 27.juli i Klaksvík. Rejsen var indledt d. 20. juli og gik til ”Íslandsrygginum”. Fangsten blev på 24,1 tons, som samlet indbragte 250.652 kr. Fangsten bestod overvejende af blålange, som kostede 8 kr/kg..

Lineskibet Venus landede onsdag i Klaksvík. Fangsten var på 18,6 tons, heraf 13 tons blålange, som kostede 8 kr./kg. Skibet afsejlede d.22. juli og har som en række andre fartøjer fisket på ”Íslandsrygginum”.

Rejefiskeri:
Rejetrawleren Havborg er tilbage til fiskeri efter at have landet den seneste fangst i havnebyen Kåravik i nordnorge. Fartøjet har desuden været en tur omkring Tromsø for at hente ekstraudstyr.