Nyt fra Færøerne uge 3

Nyt fra Færøerne uge 3

Den danske pelagiske trawler og notbåd »Ruth« fra Hirtshals landede i sidste uge for ca. 5,7 mio. Dkr sild til Måloy i Norge. Fangsten var på ca. 1100 tons sild, som blev fisket ved Lofoten.

Færøsk fiskeri ved Flemish Cap bliver landet i Bay Roberts

Lineskibet Ågot kom i ugens løb ind med 140 tons, som de havde fisket på 9 døgn. De har fisket torsk på Flemish Cap, og fangsten blev efterfølgende landet i Newfoundlands Bay Roberts, hvor den blev lastet i fryse containere og fragtet til Færøerne. Efter losningen fortsatte de fiskeriet på Flemish Cap. Kambur landede 200 tons, hvoraf det meste var torsk, som de også havde fisket på Flemish Cap. Fangsten blev ligeledes landet i Bay Roberts og Kambur vendte også tilbage til fiskeriet ved Flemish Cap. Eivind landede 200 tons torsk, som også var fisket på Flemish Cap. De havde fisket i 12 døgn, med et godt resultat. De landede også fangsten på kajen i Bay Roberts. Klakkur var også en tur rundt om Bay Roberts. Hvor de efter et godt fiskeri, landede 160 tons torsk. Også dette færøske linefartøj er vendt tilbage til fiskeriet på Flemish Cap, hvor det eneste skib, som endu ikke har landet er Stapin fra Toftir. Alle de færøske linefartøjer fryser fangsten ombord.

Landinger til Klaksvík og Toftir

Den mindre trawler Fiskaklettur landede 8,8 tons, hvoraf 6,3 tons var torsk, som havde en kilopris på 17,62 kr. Lasten blev vurderet til 138.578,44 kr., som de havde fisket i 5 dage nord for Færøerne. Lineskibet Skørin landede 14,5 tons, hvoraf 8,7 tons var kuller, som havde en kilopris på 12,31 kr. Lasten blev vurderet til 219.521,40 kr. Resultatet efter et fiskeri på 6 dage nord for Færøerne. Lineskibet Núpur landede 15,6 tons, overvejende kuller som havde en kilopris på 13,93 kr. Lasten blev vurderet til 217.308,00 kr., som de havde fisket i 10 dage syd for Færøerne på denne tur. Partrawlerne Polarhav og Stjørnan landede 300,000 pund, flest sej, som de havde fisket øst for Færøerne, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeriet ud for Færøerne. Lineskibet Sigmund landede 17,2 tons til Toftir, hvoraf 11 tons var torsk, som havde en kilopris på 20,04 kr. Lasten blev vurderet til 367.778,00 kr., som de havde fisket i 9 dage syd for Island på denne tur.

Landinger til Leirvík

Den mindre trawler Olga Maria landede i sidste uge en last på 15,4 tons, hvoraf 8,7 tons var torsk, som havde en kilopris på 16,80 kr. Lasten blev vurderet til 219.616,00 kr., som de havde fisket i 4 dage nord for Færøerne. Den mindre trawler Jens Leon landede 10,5 tons, hvoraf 6,7 tons torsk, som havde en kilopris på 16,90 kr. De havde fisket i 4 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været rigtig fornuftigt på denne tur. Den mindre trawler Sigatindur landede 12,8 tons, hvoraf 8,7 tons var torsk, som havde en kilopris på 16,90 kr. Lasten blev vurderet til 191.964,80 kr., som de havde fisket i 4 dage nord for Færøerne.

Landinger til Hvalba og Runavík

Partrawlerne Hamranes og Breiðanes landede 120,000 pund, overvejende sej, som de havde fanget under fiskeri øst for Færøerne, inden de måtte gå i havn pga. storm advarsel. Så snart de havde landet og stormen havde langt sig, tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Steintór landede 60,000 pund, som de havde fisket ud for Færøerne. På denne tur har de partrawlet med Rankin, mens deres oprindelige makker Niels Pauli, er på værft. Skibene kom ind på grund af storm, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Rankin landede 60,000 pund i Runavík, som de havde fisket sammen med Steintór. Overvejende sej, som de har fisket øst for Færøerne. De har haft et rigtig godt fiskeri på denne tur, men måtte komme gå ind på grund af vejret. Fangsten blev landet til Faroe Origin i Runavík. Partrawlerne Heykur og Falkur landede 320,000 pund, overvejende sej. De har fisket øst for Færøerne, og så snart de havde landet til Faroe Origin, tog de tilbage på fiskeriet ud for Færøerne.

Industrifisk til Kollefjord og Fuglefjord

Norðingur landede 735 tons blåhvilling til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har haft et fint fiskeri, syd for Færøerne. Så snart de havde landet tog de tilbage til blåhvilling-fiskeriet. Borgarin landede 700 tons blåhvilling, som de har fisket syd for Færøerne. De har haft et rigtig fint fiskeri og fangsten blev landet til Faroe Pelagic i Kollefjord. Finnur Fríði landede 1850 tons blåhvilling, som de har fisket syd for Færøerne. Fangsten blev landet til Havsbrún i Fuglefjord, og så snart de havde landet tog de også tilbage til fiskeriet efter blåhvilling syd for Færøerne. Høgaberg landede i sidste uge en last på 1100 tons makrel, til Pelagos, som de har fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet, tog de tilbage til makrelfeltet i EU farvand.

FiskerForum.dk