Nyt fra Færøerne uge 20

Nyt fra Færøerne uge 20

Filettrawleren Gadus har afsluttet en fangstrejse ved Flemish Cap. I alt blev der på rejsen produceret 700 tons torske filet.
Tórshavn:
Grønanes og Vesturtúgva har til sammen partrawlet 320,000 pund, hvoraf det meste er sej. Grønanes landede ved Kósina i klaksvík mens Vesturtúgva landede i Tórshavn.

Lineskibet Havbúgvin landede 142.000 pund i Tórshavn. Skibet har fisket i farvandet syd for Island. Fangsten bestod bl.a. af 60.000 pund brosme, derudover torsk og lange. Samlet fangstværdi 800 t.kr.

Lineskibet Sandshavið har landet 81 tons i Tórshavn. Skibet har fisket siden den 30. april, og den samlede last blev solgt for 910.000 kr. Fangsten bestod af brosme, lange og torsk.

Runavik:
Partrawlerne Rókur og Lerkur landede 270.000 pund i Runavík. Skibene har været på havet omkring en uge og har overvejende fanget sej.

Partrawlerne Bakur og Stelkur fiskede 320.000 pund, som blev landet i Runavík. Fangsten bestod overvejende af sej. De to fartøjer prøvede indledningsvis at fiske på Bill Baily, men flyttede hurtigt tættere mod land. Fangsten er leveret til virksomheden Faroe Orgin, som også ejer fartøjerne.

Fuglefjord:
Flere Islandske skibe har landet i Fuglefjord. Den islandske trawler Vilhelm Thorsteinsson landede en fuld sortmund til Bergfrost i Fuglefjord. Efterfølgende kom Aðalstein jónsson og Gudmundur også til Fuglefjord. Skibene har fisket i farvandet syd for Færøerne.

Toftir:
Lineskibet Mascot har landet en fangst på 71 tons på Toftir. Skibet var afsejlet d. 2. maj og fangstrejsen indbragte i alt 855 t.kr. Fisken blev fanget i farvandet syd for Island.

Sigmund har landet 65 tons på Toftir. Lineskibet var afsejlet d. 30. april og har som flere andre linefartøjer fisket i farvandet syd for Island.. Samlet fangstværdi 710 t.kr.

Hvalba:
Niels Pauli og Steintór landede 30 tons i Hvalba: Skibene har partrawlet og fiskede tilsammen for 730.000 kr. Fangsten blev taget øst for Færøerne og bestod overvejende af hellefisk.

Gadus på vej hjem.
Filettrawleren Gadus har afsluttet en fangstrejse ved Flemish Cap. Da skibet satte kurs hjemad, var der ikke mindre end 700 tons frosne torskefilet i lasten.

FiskerForum.com