Nyt fra Færøerne uge 15

Nyt fra Færøerne uge 15

Stor aktivitet ved værftet Mest i Tórshavn. Den nye not/trawler Christian í Grótinum, ankom til Klaksvik lørdag d. 9. april.
Tórshavn
Stor aktivitet omkring værftet Mest. I øjeblikket er der 4 skibe i dokken, Ran, Eyturoyingur, Jaspis og Ametyst, mens 4 skib ligger ved kajen. Det drejer sig om Saksaberg, Skálafossur, Vesturhavið og det norske lineskib Kelic.

Toftir:
Lineskibet Reynsatindur landede 15. april 24,6 tons på Toftir. Skibet afsejlede d. 7. april og har fisket øst for Færøerne. Lasten bestod bl.a. af 8,5 tons brosme og 6 tons lange. Fangstværdi 185.576 kr.

Lineskibet Váðasteinur landede 15.4. på Toftir. Skibet afsejlede d. 8. april og har fisket i et område kaldet ”Thomson ryggurin”. Skibet har i alt fanget 36,7 tons, hvor det meste er brosme og lange. Lasten er vurderet til 307.287 kr.

Hvalba:
Niels Pauli og Steintór lander hellefisk: I øjeblikket partrawler skibene, og d. 14.april landede skibene 70,000 pund, som blev afregnet med 24 kr/kg.

Hamranes og Breiðanes lander i Hvalba : Partrawlerne landede i går 130,000 pund af sej. Skibene afsejlede 6 april, og har fisket på flere pladser, rundt om Færøerne. Efter endt losning er skibene tilbage på fiskeri.

Kollafjord:
Vestmenningur og Fram fisker guldlaks: Partrawlerne landede i 14.4. Tilsammen fangede de 400.000 pund, som blev leveret til Faroe Pelagic. Leverancen fandt sted præcis en uge efter skibene havde en tilsvarende landing. Begge skibe er atter tilbage på fiskefeltet.

Turen blev den sidste rejse, hvor Vestmanna er skibenes hjemhavn. Fremover er skibene hjemmehørende i Klaksvik, da P/f Næraberg netop har købt 90 % ejerandele i skibene. De resterende 10% ejerandele tilhører også personer bosiddende i Klaksvik.

Klaksvik
Den nye not/trawler Christian í Grótinum, ankom til Klaksvik lørdag d. 9. april. Mange mennesker mødte op for at tage mod det nye skib, som indsættes i stedet for den gamle Christian í Grótinum, som tidligere blev solgt til Chile for ca. 93 mio kr. Det nye skib er indkøbt for blot 35 mio. kr., men også ældre end det solgte. Idet det er bygget tilbage i 1987.

Efter en fisketur på 6 døgn, landede Stjørnan og Polarhav d. 15.4. 440.000 pund guldlaks til Kósuna í Klaksvik. Køber er Tavuna i Klaksvik.

Leirvik:
Den mindre kutter Tindur lander i Leirvik på Færøerne. Skibet har fisket siden den 13. april, og landede 2,1 tons, hvor det meste var sej og torsk. Lastens værdi udgør 21.350 kr.
Linebåden Volunteer landede 4,5 tons kuller, fisket syd for Færøerne. Lastens værdi 79.920 kr.

Rejer
Rejetrawleren Akamalik fisker p.t. lidt nord for Sisimiut, de har fisket i 10 dage, og har 440 tons ombord. Skibet mangler endnu 110tons, før de tager til Sisimiut for at lande i begyndelsen af uge 16.

Sortmund:
Norðborg fisker efter sortmund : Norðborg er taget tilbage til fiskeri efter sortmund,. Skibet fisker tæt ved den engelske grænse. Norðborg havde i første hal 200 tons

Efter et fejlslagent fiskeri ved Afrika, har Næraberg sat kurs samme vej, også med henblik på at fiske sortmund.