Nybygning VA82LS Nesejenta af Mandal

Nybygning VA82LS Nesejenta af Mandal

Det norske Fiskeriselskab Nesefisk A/S, der ejes af August Fjeldskaar og sønnen Kjertil fra Båly, har netop fået overdraget nybygningen VA 82 LS ”Nesejenta” fra Vestværftet ApS i Hvide Sande.

Skibet, der er 27,4 m. langt og 9 m. bredt, er udrustet til garnfiskeri og stævner i den kommende uge nordpå, nærmere bestemt til området ud for Nordkap, hvor den første fiskeriopgave venter. Senere vender ”Nesejenta” tilbage til Nordsøen, idet skibet råder over fiskerikvoter, såvel nord, som syd for 62º N.

Til daglig bliver det sønnen, den 27 årige Kjertil, der står med ansvaret for det aktive fiskeri. Og han ser med spænding frem til søndag, hvor han og den 6-7 mands store besætning for første gang tørner ind, med henblik på at afsejle til fiskepladsen.

Familien har lang erfaring og passion for garnfiskeri. ”Det nye skib er udelukkende indrettet til fiskeri med garn. Det passer os fint, at vi ikke skal bruge tid i havn med at skifte grej. Far har tidligere prøvet at fiske med trawl, men gik hurtigt tilbage til garnfiskeriet igen”. Fortæller Kjertil Fjeldskaar.

Når skibet fisker i Nordsøen landes fangsten typisk i hjemhavnen Båly, men ofte vil fisken blive solgt via auktion i Hanstholm. Nesefisk A/S er nemlig engageret i selskabet Båly Fisk, der er skabt på et idegrundlag om, at give fiskefartøjer mulighed for at lande fisk i Norge og få det på auktion i Hanstholm næste dag.