Nybygning S 149 Birthe afleveret i Thyborøn

Nybygning S 149 Birthe afleveret i Thyborøn

Dobbelt dåb og åbent skib i Thyborøn

Fisker og skipper Henning Kjeldsen samt familie, kunne sammen nyde det gode danske sommervejr på havnen i Thyborøn i fredags og glæde sig over, at to nybygninger i rederiets Gitte Hennings’s portefølge af fiskefartøjer, kunne holde dåb og efterfølgende åbent skib op til weekenden.

En publikumssucces, hvor hundredevis af interesserede havde valgt at bruge eftermiddagen i selskab med Danmarks til dato største rederiselskab, da nybygningerne S 149 »Birthe« og L 349 »Birgitte« blev døbt og fejret i Thyborøn med champagne, flag og lykønskninger til skibene og deres besætninger, med god vind fremover og lykke på rejsen.
Selv var Henning Kjeldsen til stede, da besætningerne og skippere på henholdsvis »Birthe« og »Birgitte« tog imod ombord. Navnene på skibene er henholdsvis konens og datterens navne og de forestod også dåben af hver deres fartøj.

 

På spørgsmålet fra FiskerForum.dk, hvad Henning Kjeldsen selv vil fremhæve ved de nye fartøjer, så er fleksibilitet nøgleordet, sammen med mandskabets engagement. Ting der er helt afgørende for fiskeriets succes. Specielt fleksibiliteten på et fartøj er vigtig i dag. Et fartøj der kan omstilles fra konsum til industrifiskeri og med hurtig omrigning til andre arter. Med nye forordninger, regler samt love på fiskeriområdet, skal man først og fremmest være omstillingsparat i dag, fortæller Henning Kjeldsen videre og fremhæver selv egne sonderinger samt vurderinger omkring dette, da man i sin tid byggede nye »Gitte Henning«.

Samtidig sender den jyske skipper en stor tak afsted til værftet Kynde & Toft samt de mange underleverandører, der alle har været dybt engagerede i byggeriet og med færdiggørelsen af »Birthe« og »Birgitte«. »Det har været en fornøjelse at være en del af processen, hvor alting som altid er klaret af løbende og med et yderst tilfredsstillende resultat,« påpeger Henning Kjeldsen og understreger videre, at dygtige fagfolk, med erfaring og ekspertise har gjort dansk skibsbyggertradition anerkendt og agtet. For desto flere nybygninger, er jo med til at gøre branchen endnu stærkere, hvilket er godt for beskæftigelsen og økonomien i værftsbyerne samt for samfundet som helhed.

Nye fartøjer med den bedste teknologi
Skibene »Birthe« og »Birgitte« er sprængfyldt med den nyeste teknologi og ligeledes godt udrustet. Topmoderne med alle bekvemmeligheder for besætningen ombord, hvis velfærd altid har ligget den jyske skipper på sinde. Et skibs succes ligger i et engageret mandskab der involverer sig og føler medejerskab for fiskeriet og som samtidig har det rigtige fartøj til opgaven.

 

FiskerForum.dk ønsker skipper og mandskab samt fartøjer god vind fremover.