Nybygning ND 153 Line Charlotte

Nybygning ND 153 Line Charlotte

Det går godt for Bredgaard Boats i Rødbyhavn

Efter flytningen af værftet Bredgaard Boats Aps fra Sakskøbing til Rødbyhavn, er ordrerne og beskæftigelsen på værftet øget betydeligt. Ejerne Michael Jacobsen og Jørgen Wiuff regner med allerede fra næste år at fordoble omsætningen til 40 mio kroner.

Èn ordre satte skub i værftet og bragte det ud af krisen. Det var da fiskerskipper Henning Kjeldsen fra Skagen satte sin underskrift på en nybygningsordre på S 45 »Sønderstrand« der ved leveringen havde en længde på 16,3 meter. Det var den nordjyske skipper der overfor ledelsen mente man istedet skulle satse på større skibe end mindre joller.

Samtidig med »Sønderstrand« havde værftet travlt med at bygge en specialopgave for Kongsberg Maritime AS i Horten i Norge. Et fartøj på 15 meters længde og 6 meters bredde, som i dag bruges som testsejler i norsk farvand af autonome undervandsbåde.

I 2018 fik man indfriet sine byggeplaner, da man indvidede den nye store produktionshal på værftet på Rødbyhavn, hvor alle store fiskefartøjer fremstilles i dag. Det var herfra hæktrawleren ND 153 »Line Charlotte« omkring juletid blev leveret til fiskeskipper Hans Henrik Theodorsen fra Klintholm. Skibet målte 46 fod.

Det er dog ikke det største fartøj og opgave, som værftet har kastet sig over. Det bliver nybygningen af en kombineret snurrevod og garnbåd til Island. Her har man igen anvendt vakuumstøbning og denne gang bliver nybygningen på hele 27 meter, hvilket også er hele 9 meter mere end det kontrakten oprindeligt lød på. Opgaven udfordres af, at fartøjet skal kunne klare de barske forhold i det Nordatlantiske og derfor skal forberedes optimalt.

I det hektiske produktionsmiljø på værftet er man igen nået skridtet videre og er nu begyndt at gøre klar til næste støbning, der er en krabbe / brøndbåd med frembygget styrhus med stort arbejds-dæk agten for, til tejner m.m. til Grønland. Fartøjet skal leveres til september 2019 og det måler 15 meter i længden og 6,67 meter i bredden. Hjemhavnen for skibet bliver Nuuk, men fartøjet skal opererer i en af bygderne længere nede af den vestlige kyst af Grønland.

Så der bygges på livet løs og målsætningen er sat, så begge værftsejere ser lyst på fremtiden og de glæder sig begge igen til Danfish i Aalborg, som traditionelt giver værftet nogle gode ordre og kontakter i fiskeriet.

Kilde: Bredgaard Boats Aps
FiskerForum.dk