Ny miljøvenlig emballage til fiskeindustrien

Ny miljøvenlig emballage til fiskeindustrien

Domsteins valg af ny miljøvenlig emballage falder fint i tråd med deres målsætning på miljøområdet.
Når man emballere til fødevarer og færdigretter, er det afgørende at have en emballage, der effektivt beskytter og bevarer kvaliteten. I dag bruges en beskyttende folie, der består af PE som er baseret på fossile brændsler.

Domstein er derfor konstant på jagt efter at finde nye og miljøvenlige alternative løsninger til brug i deres produkter. Sammen med Trioplast / Ekmans og Stora Enso Skog Halls har Domstein nu udviklet sit første biobaseret PE folie til sine færdigretter.

Domstein beskæftiger sig vedholdende med bæredygtighed og sætter indsatsen højt når det gælder certificeringer såsom, KRAV Miljømærkning, MSC – for bæredygtigt fiskeri og FSC – for et bæredygtigt skovbrug. Certificeringer prioriteres højt i det daglige arbejde. I Domsteins miljøpolitiske målsætning står der at: aktiviteter bør være skånsomme mod miljøet og have en høj miljømæssig standard.”

“Hvert lille skridt i retning af mere bæredygtige og miljøvenlige produkter gør det lettere for vores forbrugere at træffe de rigtige aktive valg i deres hverdag. Det er derfor vigtigt for os at se på samtlige produkter og vores fokus er også rettet mod at finde de nye løsninger og muligheder der måtte være, også for vores emballage,” udtaler salgschef Ulrica Wahlund fra Domstein Sverige AB. Fordelen ved den biobaseret folie er, at kunden ikke kommer til at mærke nogen forskel, når det kommer til det funktionelle. Emballagen kan genbruges fuldstændigt som man plejer og uden forskel til det gamle produkt”, siger Fredrik Werner, Market & Product Support Manager afslutningsvis.

FaktaPolyethylen (PE) er det mest udbredte plastmaterialer og anvendes som en fugt-eller fedtfolie i papemballage, der kommer i direkte kontakt med fødevarer. Materialet til den biobaserede PE er fremstillet og udviklet fra sukkerrør i Brasilien. De har præcis de samme egenskaber, som er kendt fra de traditionelle polyethylener af fossil oprindelse. At finde alternativer til fossile brændstoffer er vigtig, fordi ressourcerne af disse er meget begrænset.

Kilde: Domstein
FiskerForum.com