Ny miljø- og fødevareminister åbner naturmødet

Ny miljø- og fødevareminister åbner naturmødet

Den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er blandt andre naturelskere, når han torsdag åbner Naturmødet 2018 i Hirtshals.

I morgen torsdag den 24. maj åbner Naturmødet 2018 i Hirtshals i Nordjylland. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil både åbne mødet og afholde sin egen naturdebat.

»Jeg er selv begejstret for naturen, og som ny minister for området er det vigtigt for mig at være til stede, hvor alle med interesse for vores fælles natur samles. Regeringen prioriterer natur og miljø højt, og jeg vil altid gerne høre gode forslag til, hvordan vi kan gøre vores skønne danske natur endnu bedre,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Det årlige naturmøde i Hirtshals, arrangeret af Hjørring Kommune, har siden 2016 samlet interessegrupper, politikere og enkeltpersoner på tværs af faggrupper og natursyn. I 2017 var der op mod 12.000 deltagere. Arrangørerne forventer i år omkring 20.000 deltagere. Alle er velkomne og der er gratis adgang.

Naturmødet afholdes i tidsrummet Torsdag den 24. maj til og med lørdag den 26. maj ved Havnen i Hirtshals og omkring Centrum.

Ministerens program:

  • 14.15 til 14.30: Ministeren holder åbningstale på naturmødet
  • 14.45 til 15.30: Rundtur på Naturmødet
  • 16.00 til 16.30: Ministeren afholder debat om naturen som ressource. Deltagere er Peter Qvortrup Geisling (TV-læge og forfatter), Lars Nyhuus (vinder af programmet alene i vildmarken) og Maria Reumert Gjerding (Præsident for Danmarks Naturfredningsforening).
  • 17.00 til 18.30: Ministeren deltager i partilederdebat