Ny makrel-runde i Irland

Ny makrel-runde i Irland

Forhandlingerne om den Nordatlantiske makrel, fortsætter i denne uge i Clonakilty i Irland, hvor parterne omkring bordet endnu engang vil forsøge at nå til enighed om kvotemålet for 2014.

Der er nu gået knapt en måned siden de sidste resultatløse forhandlinger sluttede en sen aften i London.

Efterfølgende har der været sporadiske forhandlinger mellem de implicerede lande, Færøerne og Island samt Norge og EU, hvor Norges nye fiskeriminister Elisabeth Aspaker og EU’s fiskerikommissær Maria Damanaki hver for sig, har forsøgt at forhandle sig frem til en mulig løsning på konflikten.

Den Norske minister for fiskeri Elisabeth Aspaker har haft møde med sin Færøske kollega, hvor hun blandt andet pointerede at alle lande bør holde sig til de tidligere aftalte kvotefordelinger, og ikke, som det er sket med makrellen, nogle lande selv har sat kvoterne, og derved langt overskrider kvoterådene fra forskerne.

Ligeledes var det vigtigt for Aspaker, at trods uenighederne om kvote størrelser, at der var gode relationer mellem landene, således der kunne samarbejdes om fornuftige løsninger, da dette er helt afgørende for at finde fælles fodslag og en samlet løsning på problemerne med sild og makrel.

De igangværende forhandlinger forventes at fortsætte indtil fredag.