Nu er Zeppelin-koncernen også repræsenteret i Nordeuropa
Zeppelin-koncernen har overtaget salg og service af Cat-produkter i Sverige, Danmark og Grønland, samt af salgs- og serviceaktiviteter for MaK-motorer i Baltikum, Finland, Island og på Færøerne

Nu er Zeppelin-koncernen også repræsenteret i Nordeuropa

Tilsynsmyndighederne har nu godkendt Zeppelin-koncernens overtagelse af salg og service af Cat-produkter i Sverige, Danmark og Grønland, samt af salgs- og serviceaktiviteter for MaK-motorer i Baltikum, Finland, Island og på Færøerne

Zeppelin-koncernen er fortsat på vækstkurs og udbygger sit partnerskab med firmaet Caterpillar. Den 1. januar 2020 overtager Zeppelin også salg og service af maskiner og komponenter for den amerikanske entreprenørmaskinproducent Caterpillar i Danmark, Sverige og Grønland. Porteføljen omfatter desuden drev- og energisystemer samt maskin- og materieludlejning.

Ud over Danmark, Sverige og Grønland overtager Zeppelin-koncernen desuden salg og service af motorer og generatorer af motormærket MaK i de baltiske lande (Estland, Letland, Litauen), samt Finland, Island og på Færøerne. Handelen er blevet godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder.

Zeppelin forfølger en solid, langsigtet vækststrategi og ser stort potentiale i de nye salgs- og serviceområder. På disse markeder skal maskinparken udbygges målrettet og konsekvent, og reservedels- og serviceforretningen forstærkes med udvidede servicekoncepter. Et yderligere tyngdepunkt ligger i opbygningen af en slagkraftig Rental Organisation samt fremme handlen med brugte maskiner.

»Vi glæder os til at fortsætte Zeppelin-koncernens succeshistorie sammen med vores nye nordeuropæiske kolleger og vores mangeårige partner Caterpillar. Nu vil vi også kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa skræddersyede løsninger,« siger Peter Gerstmann, administrerende direktør for Zeppelin GmbH, om handlen.

Andreas Brand, bestyrelsesformand for Zeppelin GmbH og overborgmester i byen Friedrichshafen, tilslutter sig: »Zeppelins succes hviler på medarbejdernes motivation og ildhu. Det har gjort Zeppelin-koncernen til den største og mest succesfulde salgs- og servicepartner for Caterpillar verden over.«

Inden for rammerne af de kontraktmæssige aftaler overgår de aktiver, der er nødvendige for forretningen, fra den hollandske koncern Pon til Zeppelin. Ligeledes er de eksisterende ansættelsesforhold for de ca. 800 medarbejdere hos Pon overtaget af Zeppelin.

I forbindelse med udvidelsen omrokere Zeppelin-koncernen også sine strategiske koncernenheder (SGE). Forretningen med entreprenør- og minedriftsmaskiner i de nye salgs- og serviceområder vil blive drevet i en selvstændig SGE under navnet »Baumaschinen Nordics«. Ledelsen af denne SGE og forretningsledelsen i de nye koncernselskaber i Sverige og Danmark overtages af Volker Poßögel, den hidtidige leder af den strategiske koncern-enhed Power Systems.

Ud over salgs- og servicepartnerskabet med Caterpillar integrerer Zeppelin også SITECH-selskaberne i Sverige og Danmark. Disse er specialiserede i salg og service af produkter fra den amerikanske teknologikoncern Trimble. Trimble er verdens førende producent af maskinstyrings-, GPS- og flådestyringssystemer og tilbyder hard- og software til byggeplanlægning og til styring af integrerede byggeprocesser.

Som et yderligere element i handlen overgår Baltic Marine Contractors (BMC) med hjemsted i Tallinn, Estland, fra Pon til Zeppelin. I dette selskab har man samlet salgs- og serviceaktiviteterne for mærket MaK, som tilbyder premium-skibsmotorer og store gasmotorer til energifremstilling. Fremover overtager Zeppelin ikke kun salg og service af disse motorer i Danmark, Sverige og Grønland, men også i de baltiske lande (Estland, Letland, Litauen), samt i Finland, Island og på Færøerne.

Virksomheden Caterpillar Inc. fra USA er verdens førende producent af entreprenør- og minedriftsmaskiner, diesel- og naturgasmotorer, industrigasturbiner samt dieselelektriske lokomotiver. Caterpillar sælger sine produkter i forskellige lande og regioner via selvstændige salgs- og servicepartnere (dealerships).

Zeppelin har arbejdet med salg og service af Caterpillars entreprenør- og minedriftsmaskiner samt Cat- og MaK-motorer siden 1954. I løbet af årene har koncernen løbende udbygget sit salgs- og serviceområde samt sin produkt- og tjenesteydelsesportefølje. I dag er Zeppelin ikke kun aktiv inden for dette område i Tyskland, Østrig, Tjekkiet og Slovakiet, men også i store dele af Den Russiske Føderation, i Ukraine, Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan, i Armenien og Hviderusland.

Om Zeppelin-koncernen

Zeppelin-koncernen tilbyder løsninger inden for områderne byggeri, drivkraft og energi samt ingeniør- og anlægsarbejde, og er aktiv verden over i 38 lande på mere end 220 lokationer. Knap 10.000 medarbejdere arbejder sammen i ét management holding-selskab og seks strategiske koncernenheder:

  • Baumaschinen Zentraleuropa
  • Baumaschinen Nordics
  • Baumaschinen Eurasia (salg og service af entreprenør-, minedrifts- og landbrugsmaskiner)
  • Rental (udlejning og projektløsninger til byggebranchen og industrien)
  • Power Systems (drev- og energisystemer)
  • anlægsarbejde (ingeniørvirksomhed og anlægsarbejde).

I regnskabsåret 2018 omsatte koncernen for 2,9 milliarder euro.

Zeppelin GmbH er koncernens holdingselskab med juridisk hjemsted i Friedrichshafen og hovedkontor i Garching bei München. Zeppelin-koncernen er en fondsvirksomhed. Dens rødder udspringer i Ferdinand Graf von Zeppelins oprettelse af Zeppelin-fonden i året 1908. Indtil i dag er Zeppelin-fonden direkte, og via Luftschiffbau Zeppelin GmbH indirekte, aktionær i virksomheden.

Yderligere informationer findes på zeppelin.com.

Om Zeppelin Danmark A/S

Zeppelin Danmark A/S er en pålidelig partner inden for maskiner, motorer og generatorer og er den eneste distributions- og servicepartner for Caterpillar Inc. – verdens største producent af entreprenørmaskiner. Zeppelin tilbyder skræddersyede løsninger til større jordarbejde, udgravning, nedbrydning, genvinding og vejarbejde samt have- og landskabsarkitektur og industrielt maskinudstyr. Zeppelin er med sine Cat- og MaK-motorer den førende leverandør af løsninger inden for industri, marine, jernbanekøretøjer, olie- og gasindustrien samt energiproduktion. Produktsortimentet omfatter også særligt udstyr til miner (over- og underjordisk), samt flådestyring og maskinstyringssystemer. Højt kvalificerede serviceteknikere og ingeniører har serviceret Caterpillar-produkter i Danmark siden 1967. Cirka 260 medarbejdere betjener kunder i hele Danmark og Grønland. Zeppelin Danmark A/S er en del af Zeppelin-koncernen.
Den hidtidige adm. direktør for Equipment, Annette Jacobsen, indtræder som ny adm. direktør for Zeppelin Danmark A/S i forbindelse med overtagelsen. Find flere informationer på zeppelin-cat.dk.