Nu er Chiles muslingefiskeri MSC certificeret

Nu er Chiles muslingefiskeri MSC certificeret

Det chilenske muslingefiskeri ( Mytilus Chilensis ) er blevet certificeret og vurderet af instituttet for Marketecology, som et bæredygtigt og veldrevet fiskeri, og har opnået retten til fremover, at mærke sine produkter med Marine Stewardship Council ( MSC ) mærket.

Fiskeriet er beliggende i Region X, i det sydøstlige Stillehavet, hvor blåmuslinge ynglen findes i området Reloncavl, Puerto Montt.

Den chilenske muslingefiskeri er afhængige af disse vildtfangede små muslinger, der alle hverken bliver fodret eller behandlet for sygdomme, som kan forårsage alvorlige eller uoprettelige skader på det naturlige økosystem.

Store mængder af muslinger
Mens der ingen samlede tilladte fangstmængde (TAC) er for muslingerne, var fangsten 12.000 tons i 2011 og 11.000 tons i 2012. Spanien er det største kommercielle marked for muslingerne, efterfulgt af resten af Europa og USA . Muslinger fra dette fiskeri høstes primært mellem oktober og juli.

Et godt forbillede for fiskeriet i hele latinamerika

CEO`en fra firmaet, Sergio Leiro Oubiña siger: “Det er en enorm tilfredsstillelse at være de første der har opnået MSC-certificeringen for muslingerne, og vi føler os som pionerer på området, hvor vi med vores engagement og ihærdighed har taget vare på vores økosystem og natur.”

MSC er en meget vigtig og respekteret organisation verden over, for sit bæredygtige fiskeri-certificeringsprogram og Toralla SA og Cultivos Toralla SA tjener derfor, som et godt forbillede for fiskeriet i hele Latinamerika.