Norske Koppernæs investerer 85 mio i TripleNine

Norske Koppernæs investerer 85 mio i TripleNine

Da den norske Fiskemel og -oliekoncern Koppernæs sidste år overtog aktiemajoriteten i TripleNine, fulgte en tid med spænding og bekymring, for hvad ville der nu ske med nordmændene ved roret.

Med en investeringsplan i hånden og et løfte om at totredjedele af pengene vil gå til at udvikle og forbedre produktionsforholdene på fabrikken i Thyborøn, har den norske direktør Kenneth Lande Klokk holdt som lovet.

Til Lemvig Folkeblad siger direktøren, »Vi skal have særligt fokus på kvaliteten, for så kan vore produkter også sælges til den bedste pris. Derfor skal vi her i Thyborøn investere i både produktionsudstyr og infrastruktur,« siger han. For nordmanden handler det om produktkvalitet og produktudvikling, to faktorer der skal være med til at trække læsset. En veldrevet fabrik giver konkurencedygtige priser der er attraktive for leverandørene, når der skal landes fisk.

Flere af de lokale industrifiskere i Thyborøn har fortsat ejerandel i aktieselskabet, hvilket gør det muligt for selskabet at spørge leverandørene til råds, når der er brug for det. Noget der også giver en samhørighed og et godt sammenhold, der samtidig sikre fortsatte leverancer til selskabet.

Norske Koppernæs har i mere end 130 år produceret både fiskemel og fiskeolie, der ligeledes er TripleNines hovedproduktion. Den norske koncern blev stiftet i Ålesund tilbage i 1884.