Nu vil de norske borebisser ind i fiskeriet igen

Nu vil de norske borebisser ind i fiskeriet igen

Offshore ansatte i den norske olieindustri, havde år tilbage gyldne dage, gode lønninger og gode vagtplaner, der gav ekstra frihed i land. De tider er nu ændret, med faldne oliepriser og stor arbejdsløshed blandt Oliemedarbejderne.

Med krisen indenfor olieindustrien, begynder flere og flere nordmænd, nu igen at trække over i fiskeriet. Der er rigtigt mange der tager kontakt for tiden. Hvor det tidligere næsten var umuligt at få norsk arbejdskraft, er dette nu ændret fuldstændigt, fortæller daglig leder Geir Solvåg fra Ervik Havfiske til Net.no.

Det kommer samstemmende fra Paul Harald Leinebø fra Leinebris-rederiet i Herøy, der også fortæller at tilstrømningen til fiskerierhvervet er stigende. Så ifølge ham, er offshore-nedturen, kun godt nyt for fiskeselskabet fra Stadt.

Til Nett.no, fortæller formanden, at i mange år har de mistet gode medarbejdere til Olieindustrien, men at mange af disse nu igen, vender blikket imod fiskeriet og kommer for at bede om arbejde. Men vi skiller os ikke af med vores nuværende dygtige medarbejdere, for at gøre plads til tidligere medarbejdere. Men mange ansøgere kommer med gode kompetencer og kvalifikationer, så vi forsøger selvfølgeligt at finde plads til dem.

Fiskeriet er igen populært blandt de helt unge.

Det er solvåg Sejr, der jævnligt bliver kontaktet af helt unge, som nu har en drøm om at komme ind i langlinefiskeriet. Et fiskeri der har haft god fremgang de sidste år.

Sejr fortsætter, at det er gode tider for langlinefiskeriet og de senere år, har det været nødvendigt at hyre russiske og baltiske medarbejdere til fiskeflåden, for at kunne følge efterspørgslen.