Norsk værft bygger det tredje fartøj for norsk rederi

Norsk værft bygger det tredje fartøj for norsk rederi

Det er Larsnes Mek Verksted AS, syd for Ålesund i Norge, der har skrevet kontrakt med det norske rederi Hovden Senior AS, om at bygge en ny »Hovden Viking«.

Reder og værft kender hinanden fra tidligere, da Hovden Senior A/S tilbage i juni 1996 fik til opgave at bygge et helt nyt fartøj og senere i januar 2007 endnu ét og sidst her med kontrakten på værftets nybygning nr. 61, der efter planen skal leveres til rederiet medio 2018, er værftet nu nåede op på tre nybygninger til rederiet over de seneste 20 år.

Skroget skal efter det oplyste bygges ved et værft i Gdansk i Polen.

Rolls-Royce Marine A/S har været indeover skibet med design og udvikling samt som kommende leverandør til en stor del af udstyret, der for den øvrige udrustning og udstyr overvejende leveres af lokale underleverandører fra området omkring Sande Kommune.

Det 46 meter lange og 12 meter bredde fartøj indrettes og rigges som et snurpefartøj. Derudover vil der blive monteret trawlgalge, så fartøjet også kan rigges til trawlfiskeri. Den nye »Hovden Viking« monteres med 6 RSW-tanke, hvoraf to af tankene er forberedt for levende fisk og desuden isoleret. Båden får sug direkte fra noten og på hoveddækket arrangeres fabrik til behandling af hvidfisk. Komfortmæssigt er »Hovden Viking« indrettet med plads til en besætning på 12 personer, med fire enkeltmandskahytter og fire dobbeltkahytter.

Nybygningen vil fremstå som et af de mest moderne fartøjer i den norske kystflåde når det om ca. 14 måneder stævner ud fra den norske vestkyst.