Derved mister 28 besætningsmedlemmer deres job, når »Kristine Bonnevie«, det norske havforskningsskib tages ud af drift senest i 2024.
Til denne beslutning fra Havforskningsinstituttet siger afdelingsleder og direktør Inge André for instituttets rederiafdeling til Nordlys, »Det er en trist besked vi har fået, men medarbejderne har taget meddelelsen med ophøjet ro indtil videre. Men afdelingslederen forventer og tror, at folk også bliver lidt både kede af det, men også ærgerlige over fyringen. Selv ville jeg ønske, at jeg ikke skulle gennemføre dette,« forklarer han til Nordlys.
»Kristine Bonnevie« er et af instituttets fire store forskningsfartøjer. Over nytår modtager instituttet det nye forskningsskib »Prinsesse Ingrid Alexandra«, til erstatning. Det er et noget mindre forskningsskib på bare 35 meter, som kun får otte ansatte ombord.
Nedskæringerne af de ansatte startede allerede i efteråret, hvor »Kristine Bonnevie« bliver bemandet, til kun én vagt ombord. Til nytår 2024 vil skibet så efterfølgende blive solgt eller lagt op.
I 1993 overtog Havforskningsinstituttet dette fartøj, som blev det andet til at få navnet FF »Dr. Fridtjof Nansen«. Det er lidt mindre, men minder ellers meget om søsterskibet FF »Johan Hjort«. Skibet er 57 meter langt, med en tonnage på 1.444 BRT. Fartøjet var bygget på special-værftet Flekkefjord Slipp og Maskinfabrikk, og havde en diesel-elektrisk motor på 1980 kW.
Skibet var specielt udstyret til forskning i fiskebestande, miljøundersøgelser og akustiske undersøgelser. Skibet havde ekkolod og andet akustisk udstyr samt udstyr til udtagning af vand- og bundprøver.
Skibet, som blev bygget i 1993, sejlede for Havforskningsinstituttet og FAO frem til 2016. Derefter blev det sejlet tilbage til Norge, og overført fra Norad til Havforskningsinstituttet. Efter fem måneders ombygning blev skibet den 5. december 2016 omdøbt til FF »Kristine Bonnevie«, opkaldt efter biologen Kristine Bonnevie, som var Norges første kvindelige professor. Som »Kristine Bonnevie« bruges fartøjet til kortere forskningstogter, hovedsageligt langs den norske kyst.