Den norske regering barsler med en ny strategi, til opbevaring af levende fisk, akkurat som man i dag håndterer laksen i akvakultur-erhvervet.
Vores Nordiske broderland Norge, sætter den friske råvare meget højt og man diskuterer i øjeblikket hvorledes torske-fiskeriet, kan blive istand til, ligesom det er med laksen i dag, at kunne forsyne nordmænd og fiskeindustrien med friske råvare, løbende hen over hele året.
Og her kommer håndteringen af laksene fra havdambrugene ind. Den norske Fiskeriminister Elisabeth Aspaker så gerne at torsken kunne behandles og opbevares ligesom laksen bliver det. For torskens vedkommende fiskes den indtil påske og målet med fiskeriministerens forslag er, at forlænge sæsonen og opretholde aktivitetsniveauet for fiskeindstrien ud over torskens fangstperiode.
Løsningen er hotel bure til torsken.
Her svømmer torsken så rundt, indtil den skal slagtes, hvilket forlænger perioden for den friske torsk, så den nu kan fås og slagtes hele året. Noget der har stor betydning, når der konkurreres på produktionsomkostningerne, som er rimeligt høje i Norge, men hvor ferske fisk, alligevel sættes højere både i friskhed og i kvalitet.
Norge er allerede i gang med at regelfastsætte og forbedre den måde levende fisk opbevares på. Noget Aspaker håber på kan være tilendebragt inden næste års sæson.