Norge øger eksporten af fisk

Norge øger eksporten af fisk

Eksporteventyret fortsætter for vores fiskevenner i nord, der i årets tre første kvartaler eksporterede fisk og skaldyr for 48,5 milliarder Nkr., hvilket er er en øgning på 16 procent, svarende til ekstra 6,7 milliarder Nkr.

Trods besværligheder med eksporten, pga. Ruslands boykot og importstop for norske vare, har broderlandet i nord alligevel formået at øge salget, trods det faktum, at Rusland har været et af Norges største markeder for fisk.

Sild og makrel

Eksporten af sild faldt med 33 mio. Nkr. eller 17 procent i september til en samlet værdi af 161 mio. Nkr. År til dato er der i år eksporteret sild for 1,8 mia. Nkr. Det er en nedgang på 139 mio. Nkr., sammenlignet med samme periode sidste år.

Makreleksporten blev øget i september med 393 mio. Nkr. til 730 mio. Nkr. Det er en stigning på 117 procent målt i forhold til september sidste år. Eksporten af makrel er dermed øget med 651 mio. Nkr. til ialt 1,7 mia. Nkr., sammenlignet med samme periode sidste år.

Laks

Det blev til en stigning på 7 procent for laksen, der således øgede med 232 mio. Nkr til en samlet eksport for september på 3,5 mia. Nkr. For de første 9 måneder i 2014, ligger således på samlet 31,9 mia. Nkr.

Samtidig kunne gennemsnitsprisen for et kilo laks i september måned vise 34,85 Nkr. Pr. kilo, hvilket svarer til en stigning på 1,37 Nkr. pr. kilo. i forhold til sidste år.

Læs om Norges sjømatvekst her