Bestyrelsen for Nordsøen har valgt at ansætte Karl Henrik Laursen som direktør for Nordsøen Forskerpark og Nordsøen Oceanarium. Karl Henrik Laursen tiltræder stillingen den 1. januar 2012. Allerede 2. juledag den 26. december, hvor Oceanariet holder åbent for publikum, blev Karl Henrik Laursen præsenteret for personalet.
”Vi er i bestyrelsen glade for at have ansat Karl Henrik som ny direktør, og vi er overbeviste om, at han er den rigtige person til at føre Nordsøen videre. Karl Henrik har en alsidig ledelsesbaggrund og har de kompetencer og personlige egenskaber, som vi i bestyrelsen har eftersøgt.”, udtaler bestyrelsesformand Viggo Bilde.
Karl Henrik Laursen har 12 års ledelseserfaring fra forskellige arbejdspladser. Han er 46 år og bor med sin familie i Aalborg. Karl Henrik Laursen er uddannet cand.oecon fra Aalborg Universitet.
Karl Henrik Laursen har senest været ansat i Hjørring Kommune, hvor han arbejdede som direktør i 6 år. Tidligere har Karl Henrik Laursen arbejdet indenfor sundhedsvæsenet i det nordjyske.
”Jeg glæder mig rigtig meget til at starte på Nordsøen efter nytår. Nordsøen Oceanarium er for mig en turistattraktion i topklasse med mange oplevelser at tilbyde de besøgende. Også Forskerparken er inde i en positiv udvikling med mange nye og spændende aktiviteter forude. Specielt ser jeg frem til samarbejde med Forskerparkens og Oceanariets mange eksterne samarbejdspartnere”, fortæller Karl Henrik Laursen.
”Vi er i bestyrelsen fortsat ambitiøse på at udvikle Oceanariet og aktiviteterne i Forskerparken. Vores nye direktør skal stå i spidsen for denne udvikling”, udtaler Viggo Bilde.
”Jeg ved, at personalet på Nordsøen er dygtige og engagerede i deres arbejde, og jeg ser frem til et samarbejde med dem. Vi skal arbejde på fortsat at udvikle Nordsøen”, udtaler Karl Henrik Laursen.
Fakta:
Nordsøen Oceanariums formål er at formidle viden om Nordsøen. Emnerne spænder fra f. eks. havets natur og dyreliv til udnyttelse af havet på bæredygtigt grundlag, samtidig med at der udstilles et bredt udsnit af dyr og planter fra Nordsøen.
Nordsøen Oceanarium har status som et statsanerkendt zoologisk anlæg og modtager som sådan et årligt støttebeløb fra Kulturministeriet. Dog dækkes hele 90 % af drift og vedligeholdelse af vores entréindtægter. Attraktionen er en non-profit-virksomhed, hvor et eventuelt overskud går til udvikling af attraktionen. Nordsøen Oceanarium har ca. 190.000 gæster om året. (2011)
Nordsøen Oceanarium har til huse i Nordsøen Forskerpark. Begge er økonomisk og juridisk selvstændige virksomheder, men har fælles administration og fælles direktør.
Nordsøen Forskerpark er en selvejende institution. Med navnet Nordsøcentret blev forskerparken grundlagt i 1979 som et Resultat af et samarbejde mellem blandt andet Erhvervsrådet, Fiskeriforeningen, Byrådet og Borgerforeningen i Hirtshals. Centret blev officielt indviet i 1984 ved Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Centret er opført med økonomisk støtte fra EU’s Regionalfond.
Nordsøen Forskerpark tilbyder faciliteter for forskningsinstitutioner, private virksomheder samt organisationer indenfor fiskeri og akvakultur.