Konkurrencens endelige forløsning, på denne 30. omgang af »årets Sild« konkurrence, kom søndag da Christoffer Ramberg og Ejvind Kjeldsen Jensen fra Restaurant Lilleheden i Hirtshals, triumferede kunne række armene i vejret, efter igen, igen at have vundet den prestigefyldte konkurrence – Årets Sild.
Det skriver en begejstret Niels Skipper fra Nordsoeposten.dk
Lillehedens mestrer kunsten med sild endnu engang
Den prestigefyldte konkurrence om Årets Sild fandt sted i et udsolgt auditorium ved Nordsøen Oceanarium, hvor restauranter fra nær og fjern stillede op med deres særlige silde-delikatesser. Selvom Ejvind Kjeldsen Jensen, tidligere ejer af Restaurant Lilleheden, i år stod som konsulent, kunne han glæde sig over sejren, da den lokale restaurant fortsatte sin sejrrække og beviste deres mesterlige evner udi sildemarineringens kunst.
Det var ikke en let sejr, da den Nordjyske restaurant Lilleheden konkurrerede med nogle af de bedste spisesteder, herunder det lokale Montra Skaga Hotel. Dommerne, med vidt forskellige kompetencer, blev sat på en hård prøve under blindsmagningen. De nye deltagere overraskede nemlig, både med kreative fortolkninger af sild, lige fra blomsterinspirerede sild til sild med et asiatisk twist samt nogle med serveringer, hvor der blev eksperimenter med alt fra æbler, svampe og citrusfrugter.
Årets Sild er ikke kun en kulinarisk konkurrence, men også en oplevelse af smagsnuancer og ›noter‹, der imponerede både dommere og gæster. Det unikke ved konkurrencen er, at vindersilden bliver omfortolket til en version, som forbrugerne kan nyde godt af fra februar næste år.
Årets Sild er sponsoreret af flere prominente organisationer
Tenax Sild A/S, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Nordsøen Oceanarium, Jette og Knuds Maritime Fond samt Aalborg Akvavit.
Stort tillykke til de gastronomiske troldmænd og kokke fra Restaurant Lilleheden på Hjørringgade i Hirtshals.