Er forbrugerne ved at nå smertegrænsen, når vi taler slutbruger-priser på fisk. Det er frygten for fiskeselskabet Chrisfish Danmark der med sit fiskeeksportfirma i Frederikshavn og datterselskab i Hanstholm, nu kan mærke at kunderne begynder at reagere på de høje fiskepriser.
Derfor trækker skyerne op i branchen, efter et godt år med en god og solid efterspørgsel efter fisk og skaldyr i Sydeuropa for den Nordjyske fiskeselskab Chrisfish og et britiske marked er der fortsat er en udfordring, så er frygten eller bekymringen, at man på et tidspunkt kommer så højt op prismæssigt, at restauranterne begynder at piller rejer og jomfruhummer af menuerne.
I Ledelsesberetning, for regnskabet for Chrisfish 2021, er årets resultat sammenholdt den forventede udvikling betydeligt bedre end det seneste offentliggjorte årsregnskab for 2020. Selskabet har ligeledes stiftet et datterselskab i England i sidste regnskabsår.
Forbedringen af resultatet kan henføres til en forøgelse af aktiviteten i regnskabsåret. Derudover har selskabet afhændet en ejendom med en større fortjeneste.
Selskabet løftede sit bruttoresultat til 31,1 mio. kroner sidste år fra 19,6 mio. kroner året før, mens bundlinjen voksede til 5,9 mio. kroner fra 275 tusinde kroner i 2020. Egenkapitalen er løftet med 6 mio kroner til 33 mio kroner, fra 27 mio kroner i 2020.
Ledelsen betragter da også årets resultat som og måske ikke så overraskende, som tilfredsstillende.
Selskabets forventninger til fremtiden og et fornuftigt resultat for 2022, ligger på niveau med 2021 regnskabets.
I en kommentar til regnskabet, siger Niels Erik Bertelsen, som adm. direktør for Chrisfish Danmark, til Fodevarewatch.dk, at afsætningen i 2021 kun afspejler en kort periode, fra slutningen af foråret og at man på flere fronter i år, allerede er ramt af stigende priser og omkostninger samt en dyr energi. »Vi er udfordret af omkostningsstigninger, oven i små landinger af fisk samt nedsatte kvoter. Hvilket igen betyder, at priserne er skyhøje.« Men værst af alt, frygter direktøren at man på et tidspunkt kommer så højt op prismæssigt, at restauranterne piller rejer og jomfruhummer af menuerne, fordi det bliver for dyrt.
Men heldigvis er Chrisfish omstillingsparate og klar til at tage udfordringerne op omkring krigen i Ukraine samt den høje inflation, som for tiden ruller indover landene i Europa.