Nordjysk fiskeproducent fordobler produktionen
Det skriver Fødevarewatch.dk, at produktionen i den Nordjyske fiskeindustri Danish Salmon, skal udvides til det dobbelte for at gøre produktionen endnu mere rentabelDet skriver Fødevarewatch.dk, at produktionen i den Nordjyske fiskeindustri Danish Salmon, skal udvides til det dobbelte for at gøre produktionen endnu mere rentabel.

Nordjysk fiskeproducent fordobler produktionen

Det skriver Fødevarewatch.dk, at produktionen i den Nordjyske fiskeindustri Danish Salmon, skal udvides til det dobbelte for at gøre produktionen endnu mere rentabel og sikre fremtidige større eksportmuligheder til Fjernøsten og USA.

 

Det er bestyrelsesformanden Erik Munk Poulsen for den nordjyske opdrætsproducent Danish Salmon, der overfor Fødevarewatch fortæller at virksomheden har ændret strategi, fra at ville sælge virksomhedens erfaringer og kompetencer som kosulent-ydelser til andre fiskeproducenter med landbaseret saltvandsanlæg. Nu istedet selv vil indkasserer fortjenesten ved de dyrtkøbte erfaringer om lakseopdræt i saltvandsanlæg, ved blandt andet at øge produktionen i Hirtshals og dermed opnå en større profit på laksene fra Landanlægget i det nordjyske.

 

Selskabet forbedrede sidste år bundlinjen iflg. bestyrelsesformanden med 3,4 mio. kr. og landede på 138.000 kroner, hvilket var selskabets første overskud siden begyndelsen og den spæde start i 2009.

 

De nordjyske opdrættere, holder nu deres erfaringer og kompetencer for sig selv. De sidste mange års underskud, og nu med sidste års ændring til et overskud istedet, skal være begyndelsen til at gøre landproduktionen til en vedvarende rentabelt forretning. I 2018 blev det til 1.000 tons fisk og med den igangværende udvidelse skulle kapaciteten gerne kunne øges til 150 tons i år. Ambitionen er at udvikle det til en sund og bæredygtig forretning.

 

Så valget er nu faldet på at finde investorer, der kan se hele idéen med, at starte en saltvands-basseret lakseproduktion op i udlandet efter samme koncept som i Hirtshals. Grundidéen er at produktionen skal ske så tæt på aftagerene som muligt. I områder hvor prisen er forholdsvis høj og hvor muligheden for de dyre transportudgifter kan minimeres så meget som overhovedet muligt.