Det er Nordjyske.dk der bringer historien om en nordjysk familiefar på fisketur med sine to børn og kone. Her blev fisketuren på Havnen i Skagen pludselig noget mere spændende, for på krogen fik han en større pighaj på godt en meter. En lystfisker-fangst, som er helt uden fortilfælde i dansk farvand.
Episoden har fået Henrik Carl fra fiskeatlas.dk, Statens Naturhistoriske Museum til at fortælle om den helt usædvanlige fangst, på Havnen i Skagen. For pighajen færdes normalt på dybt vand med højt saltindhold, og som Henrik Carl understreger, »Så er det aldrig tidligere sket i dansk farvand, at man i et havneområde fanger så stor en pighaj.« Selv er Henrik Carl, der arbejder for Københavns Universitet og registrerer alle fiskearter i Danmark, virkelig overrasket over, at den nordjyske familie formåede at få en pighaj på krogen fra molen i Skagen.
»Pighajer er meget almindelige på dybt vand i Kattegat og kan opleves i store flokke på 200 til 600 meters dybde,« forklarer Henrik Carl. Dog bryder de sjældent det danske brakvand, der findes tættere på kysten. Nogle gange ses pighajer tættere på land i Sverige og Norge, hvor vandet er varmere på grund af Golfstrømmen. I Danmark er det primært erhvervsfiskere, der fanger pighajer i Kattegat og Nordsøen fra deres fiskefartøjer .
Farvandet ud for molen i Skagen er kun 12 til 14 meter dybdt, så Henrik Carl vurdere, at der er tale om en haj, der er kommet ind alene og tæt på land. Den fangede pighaj var omkring en meter lang, men ifølge fiskeatlas.dk kan pighajer nå op til en længde på 1,30 meter, i det nord-atlantiske område.
Den nordjyske familiefar, Mads Vindig, siger til Nordjyske, at han ikke havde tænkt over, hvordan han skulle håndtere hajen. . Han var mere bekymret for at blive bidt eller at stikke sig på hajens giftige pigge. Derfor tog han aldrig hajen op af vandet, men fik hjælp fra en anden lystfisker til at befri hajen fra krogen.
Men sikkert er det, at den nordjyske families usædvanlige fangst af pighajen, har været et bemærkelsesværdigt og på sin vis et helt enestående øjeblik, som man aldrig tidligere har oplevet i dansk farvand.