Nordirske fiskere i million-stor fiskeriinvestering

Nordirske fiskere i million-stor fiskeriinvestering

En investering som direktøren fra den Nordirske Fiske producent-organisation Harry Wick og Kevin Fitzpatrick fra »First Trust Bank«, er begejstret for.

Det er familie-fiskerifirmaet Glenluce Fishing Co. i Co Down der netop har udvidet fiskeriet, med endnu en investering i millionklassen af en ny båd, N 292 »Unity«, der ejes af Orr brødrene, Andrew, Lain og Alan.

Det er meningen at trawleren skal styrke fiskeriselskabet i Det Irske Havsområde, hvor Konkurrencen er særdeles hård.

Ny trawler giver lokal optimisme

Belfast Telegraph skriver videre, at Glenluce Fishing Company har tilføjet fiskeriet, dette topmoderne og nye skib på 28 meter, med støtte fra den lokale First Trust Bank, hvilket hilses velkommen af NIFPO (Northern Ireland Fish Producers Organization) direktør Harry Wick, der til avisen Belfast Telegraph forudseer et stærkt år for branchen, også i de kommende år. Specielt på baggund af UK´s Brexit og tilbagetrækning fra EU, og ikke mindst de muligheder som det giver lokalt.

Netop udvidelsen af flåden, med skibe af »Unity´s« størrelse og formåen, til Glenluce Fishing Company, vil i følge Wick give en fantastisk mulighed for udnyttelse af eventuelle sandsynlige kvote-ændringer, som Brexit har og vil føre med sig, indenfor Kilkeel fiskeindustri.

“Nordirlands ansvarlige og bæredygtige fiskeri i de seneste par år, har virkelig betalt sig og har givet større kvoter for rejer, torsk og kuller de kommende år,« fortæller Wick videre. »Ydermere har udsigten til Brexit, givet mulighed for større ejerskab og for selv at råde over egne fisk og kvoter de kommende år. Hvilket også giver et begrundet håb for en mere positiv fremtid for de irske fiskere og fiskeri-selskaber.

Wick ser frem til 2018, hvor momentum holdes og udnyttes på den korte bane, samtidig med der planlægges langsigtede, for optimalt at udnytte de muligheder som Brexit skaber, for fiskerne, selskaberne og ikke mindst for det lokal samfund.