NaturErhvervstyrelsen og kontrollen mødte talstærkt op til E-log møde i Hvide Sande

NaturErhvervstyrelsen og kontrollen mødte talstærkt op til E-log møde i Hvide Sande

De fleste fiskere var på havet, da NaturErhvervstyrelsen sammen med Hvide Sande Fiskeriforening, stod for arrangementet omkring de nye regler for meldesystemet, der ændre adgang og udseende pr. 1. januar 2013.
Uden at drage nogen sammenligning i øvrigt, blev det dog tørt og med et smil fra en af tilhørende bemærket, da den sidste kontrollør havde sat sig, at nu var alt som det plejer at være – nu er vi helt mandsopdækket igen, til stor morskab for de øvrige ca. 10 fiskere, som også kunne se forholdet en fisker pr. tre øvrighedspersoner.

Men alvoren indfandt sig dog hurtigt, da Chefkonsulent Gert Thostrup og Jacob Harndrup fra NaturErhvervstyrelsen gennemgik de nye ændringer. Ved årsskiftet bliver der indført nye regler for at afgive melding. Reglerne betyder, at man skal afgive melding via en applikation, som skal installeres på din telefon, eller ved brug af den seneste version af den elektroniske logbog. Dvs. de gamle systemer lukker, således meldinger via sms, e-mail, voice responce og de manuelle meldinger for industrifiskeriet definitivt ophøre den 31. december 2012.

Fra 1. januar 2013 bliver det derfor et krav, at fiskerne anvender det nye system til at afgive melding. NaturErhvervstyrelsen tilbød på mødet at være behjælpelige med installationen på enten en gammel Nokia mobiltelefon, smart phone eller på en Ipad. Desuden vil styrelsen og kontrollen udvise forståelse, hvis fiskerne har problemer med systemet i en periode.

Styrelsen var godt klædt på til informationsmødet, med IT support ved Lars Poulsen og Louise fra styrelsens center for kunder, som på mødet kunne suge viden til sig, da hun på et tidspunkt barsler med en vejledning til fiskerne om de nye regler efterfulgt af en lille introduktionsvideo omhandlende hvorledes man kommer godt i gang.

På de mange spørgsmål og de mange praktiske eksempler Hvide Sande fiskerne stillede spørgsmål om, blev det generelle indtryk at det nye system virkelig har imødekommet nogle af de problemer og irritationer, fiskerne tidligere har siddet med, således systemet i dag virker mere brugervenligt og meget mere forenklet.

FiskerForum.com