Limfjords-fiskere er godt og grundigt trætte af de invasive stillehavs-østers. Men i kina er de en delikatesse, og nu kommer kineserne måske Danmark til undsætning.
Kineserne spiser nemlig mangt og meget – og stillehavsøsters passer perfekt på middagsbordet i det store asiatiske land.
Den danske ambassade i Shanghai opfordrede tidligere på året kinesere til at tage til Danmark for at spise østers. Bagtanken var, at eftersom kinesere godt kan li’ at have stillehavsøsters på tallerkenen, så var der måske en mulighed for et nyt eksportmarked. Og indsatsen ser nu ud til at bære frugt, skriver TV MIDTVEST.
Kineserne har nemlig taget opfordringen bogstaveligt, og i denne uge har en deligaton været på besøg hos Glyngøre Shellfish sammen med et filmhold og kinesiske kokke.
Under besøget fik de smagt på både dansk tilberedte og kinesisk tilberedte østers.
Svend Bonde, indehaver af Glyngøre Shellfish, siger til TV MIDTVEST, at mulighederne er åbne, nu hvor der er fokus på østers og skaldyr i Limfjorden. Han øjner gode muligheder for eksport af stillehavsøsters i fremtiden. Først skal der dog godkendelser på plads i både Danmark og Kina.