MSC årlige rapport – »Seafood for future generations«
Som tidligere år udsender Marine Stewardship Council deres årlige rapport omkring verdenshavene og deres tilstand.

MSC årlige rapport – »Seafood for future generations«

Som tidligere år udsender Marine Stewardship Council deres årlige rapport omkring verdenshavene og deres tilstand. I forordet til rapporten »Seafood for future generationer« skriver Chief Executive Rupert Howes, at sidste år kunne millioner af mennesker igen lade sig imponerer og glæde sig over BBC’s udsendelse omkring den blå Planet – og aldrig har netop det blå hav været så meget på den politiske dagsorden som i disse år.

Den første UN Ocean Conference fandt sted i juni 2017. En konference der samlede mere end 4.000 deltagere, der gav mere end 1.400 tilkendegivelser fra regeringer og erhvervslivet samt organisationer for at beskytte og genoprette havet.

Dette blev fulgt op samme år i november måned af Our Ocean-konferencen, som blev afholdt af EU på Malta, hvilket medførte yderligere 433 konkrete tilkendegivelser, herunder ikke mindre end 7,2 mia. Euro i finansielle tilsagn.

Disse konferencer og møder har været med til at sætte kommende mål for udviklingen om bevarelse og bæredygtige anvendelse af de blå oceaner, havene og de marine ressourcer, så de også sikres vores efterkommere.

I 2017 fejrede MSC deres 20 års jubilæum. Det var tiden hvor man så tilbage på hvorledes MSC har udviklet sig fra en fed ide til et bevist koncept og hvordan det har medført en positiv forandring af oceanerne. Men det var også tiden hvor man ser fremad. MSC lancerede deres nye strategiske plan, der beskriver, hvordan man planlægger at bygge videre på det, der er opnået hidtil.

MSC mål er at have mindst 20% af de globale fangster der stammer fra et fiskeri der er MSC-certificerede eller tæt knyttet til MSC-programmet, inden 2020. At være tæt involveret i vores program betyder, at fiskeriet enten er ved at blive vurderet / certificeret eller på vej til at opfylde MSC’s Standarder. Desuden er det MSC’s ambition for det næste tiår indtil 2030, at have mindst 30% af de globale marine fangster, enten certificeret eller engageret i MSC-programmet.

Du kan læse hele rapporten »Seafood for future generations« her (engelsk)

Skriv et svar