Morgen-drama i Gilleleje, da ældre træ-kutter sprang læk
en hurtig indsats fra en nærliggende bornholmsk trawler R 200 Cometen, med fiskeskipper Claus Stenmann Hansen ombord, fik hurtigt en pumpe bragt over, så risikoen for en kæntring kunne afværges.

Morgen-drama i Gilleleje, da ældre træ-kutter sprang læk

Normalt kan vandindtrængning i en ældre kutter være livsfarlig og særdeles faretruende for både mandskab og skib. Men en hurtig indsats fra en nærliggende  bornholmsk trawler R 200 Cometen, med fiskeskipper Claus Stenmann Hansen ombord, fik hurtigt en pumpe bragt over, så risikoen for en kæntring kunne afværges.

 

Klokken var kun lige rundet 06.00 på uret, da der blev slået alarm til Lyngby Radio, om en mindre trawler i Kattegat, der tog vand ind ca. 2 – 3 sømil fra Gilleleje Havn. Det var den 20 tons store træ-kutter, H 272 Soraya, der på vej ud til fiskefeltet, akut fik vandindtrængning og derfor havde hurtigt behov for hjælp samt assistance.

 

Den stedlige redningsbåd Rescue Gilleleje, kom lynhurtigt ud til den nødstedte kutter og var standby mens lænsningen med pumpen kunne holde Soraya flydende.

 

Den potientielt farlige situation blev da også så hurtigt bedret, at mandskabet fra Frederiksborg Brand og Redning, samt den tilkaldte redningshelikopter og de tililende dykkere til den forestående redningsaktion, kunne afblæses og sendes hjem igen.

 

Under sejladsen tilbage til Gilleleje Havn, havde Sonaya tæt følgeskab af både fiskefartøjet H 214 Kaniska og redningsbåden fra Gribskov Kommune Rescue Gilleleje, der ikke veg fra Sonaya’s side, alle klar til at træde til hvis båden skulle springe yderligere læk undervejs ind til havnen i Gilleleje.

 

klokken 08.00 ankom alle fartøjer til Gilleleje Havn og den uheldsramte træ-kutter Soraya kunne lægges sikkert til kaj, der trods uheld og en faretruende situation, heldigvis ikke havde haft person-uheld undervejs.

 

I skrivende stund undersøges årsagen til hvorfor kutteren sprang læk.