Linefartøjet ”Fay” sunket ved Nordkap
Linefartøjet Fay forlist. Foto : Redningsselskabet

Linefartøjet ”Fay” sunket ved Nordkap

Blot et år fik linefartøjet ”Fay” på søen, før det i dag sank ved Nordkap, efter at have drevet fiskeri på nordsiden af Honningsvåg.

Klokken 11 lørdag formiddag udsendte skibet et mayday-signal, hvor det meddelte, at båden havde en kraftig slagside og var ved at gå ned.

Flere fiskefartøjer, og en helikopter fra Hammerfest blev sendt til området for å bistå i redningsaktionen

Kl. 12.25 kunne Main Rescue Center rapportere, at alle de 12 ombordværende var reddet af helikopteren efter et ophold i redningsflåderne.

Omkring kl. 13.40 rapporterede redningsselskabet, at “Fay” sank klokken 13.25.

Besætningen blev fløjet til Honningsvåg, hvor de ifølge NRK Finnmark blev tilbudt den nødvendige sundhedsmæssige tjek. Ingen at de forulykkede er kommet fysisk tilskade efter forliset. De 12 besætningsmedlemmer overnatter på Scandic-hotellet i Honningsvåg.

Strid om designet
Stadyard AS og Kenfish II AS var ved leveringen af fartøjet i december 2018, uenige i flere spørgsmål, hvoraf et af hovedpunkterne gik på hvem der bar skylden, og ikke mindst hvem der skulle betale regningen for at skibet, ikke havde bestået stabilitetstesten ved leveringen.

De ekstra omkostninger, med alle de ændringer, der var nødvendige for at bestå stabilitetstesten, beløb sig til næsten 10 millioner norske kroner.

Foto : Redningsselskabet