Lem firma optimerer sin logistik via søvejen

Lem firma optimerer sin logistik via søvejen

Da det 88 meter lange hollandske fragtskib »Ems Chrystal« i sidste uge anløb Hvide Sande Havn, var det statskuddet på et forhåbentligt langt og frugtbart samarbejde mellem Global Castings, Hvide Sande Supply og Hvide Sande havn.

Det vestjyske firma Global Castings havde længe været på udkig efter andre mulige transportveje, for støbegodsemner fra firmaets fabrik i Tyskland, og til den videre forarbejdning på fabrikken i Lem ved Ringkøbing. Blandt andet havde man fokus på transport ad søvejen fremfor den mere besværlige transport ad landevejen.

Løsningen blev søvejen og den første transport blev således landet på Vestkajen i Hvide Sande, torsdag den 25. august, planmæssigt med 37 støbegodsemner til Global Casting i Lem.

Det er en tilfreds Vice President for Global Castings, Allan H. Nielsen, der sammen med Lead Agent for Hvide Sande Supply, Allan Jul, kan konstatere at første step af projektet er gået over al forventning og der arbejdes nu hen imod modtagelsen af næste sending, som forventes til den vestjyske transporthavn i uge 38.

På havnen i Hvide Sande glæder man sig også over den øgede aktivitet, som aftalen med Global Casting indebærer, da det er med til at sætte streg under Hvide Sande Havn, som centralt godt placeret i forhold til godstransport og offshore operationer i Nordsøen.