Launis stryger til tops i International Food Contest i Herning
Med en 61 år gammel opskrift på rejer strøg Skagen-virksomheden Launis A/S helt til tops i kategorien Kød & Seafood på den Internationale Food Contest. Foto: IFC

Launis stryger til tops i International Food Contest i Herning

Med en 61 år gammel opskrift på rejer strøg Skagen-virksomheden Launis A/S helt til tops i kategorien Kød & Seafood på den Internationale Food Contest, som først på ugen blev afviklet i MCH Messecenter Herning.

 

Launis rejer

Salgsdirektør Jonas F. Nielsen fra Launis A/S glædede sig over prisen og den meget flotte bedømmelse og de rigtig fine ord der fulgte prisen af »Danske Skagen Rejer«. »Rene og fine samt en frisk rejesmag, med flotte kontraster i farven og med et perfekt bid«, var dommernes ord, som blev efterfulgt af en flot førsteplads i kategorien Kød og Seafood.

Danske Skagen Rejer lagde distance til andre populære retter i kategorien Kød og Seafood, som deres egne »Launis Søkogte Håndpillede Rejer« og Ørredrogn fra Brilliant Caviar samt TFS Mester’s udvalgte frikadeller fra Tulip Food Compagny. En kategori der spændte lige fra spegepølser, party- og familieskinker til kamfilet samt selvfølgelig rejer.

 

Som kommentar til prisen siger Jonas F. Nielsen, »Vi har aldrig gjort det store ud af at deltage i konkurrencer som disse, og når vi så endelig gør det, vinder vi med en opskrift, som er 61 år gammel. Det er vi stolte over, og vi håber selvfølgelig, at det vil få endnu flere forbrugere til at vælge netop Launis’s Skagen Rejer, når de handler.«

Han forklarer videre, at rejerne fra Launis ikke ligger i den billige ende af prisskalaen, men fabrikken har valgt kvalitet fremfor kvantitet og med daglige leverancer af rejer fra rejetrawlerne i Skagen, Hirtshals og Hanstholm samt en produktionsproces med en egenkontrol baseret på HACCP-princippet. Hvilket sikre det en ensartet og meget høj kvalitet.

Andre mærker af rejer kommer langvejs fra som Grønland, Norge eller Canada og bliver måske frosset op til to gange undervejs, og det giver Launis med dag-fanget rejer en umiddelbart og helt klar fordel i miljøregnskabet med en væsentlig reduceret Co2-udledning.

Arrangørerne bag er Mejeriforeningen / Mejeriudvalget, Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening. Den Internationale Food Contest er et mødested for hele fødevarebranchen, hvor der udstilles produkter samt den sidste nye teknologi af maskiner for levnedsmiddelindustrien. Alle fødevarer kvalitetsvurderes ud fra faglige kriterier. Dommerne er fagets egne folk, professionelle brugere og andre specialister.

Skriv et svar