Ny strategi understøtter samarbejdet i den britiske fiskerisektor
Et intensivt tre-dages workshop i York har med succes styrket samarbejdet mellem de britiske fiskere, videnskabsmænd og fiskeriforvaltere.
ANNONCER
Et intensivt tre-dages workshop i York har med succes styrket samarbejdet mellem de britiske fiskere, videnskabsmænd og fiskeriforvaltere.
Storbritannien udskyder beslutningen om at lukke farvandet for tobisfiskeri indtil Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) har undersøgt sagen og dens mulige konsekvenser.
Den britiske regering bliver opfordret til at ignorere ønsket om at fratage skotske fiskere’s kvoter til fordel for en enorm, udenlandsk ejet fabriks- og frysetrawler, der opererer fra en britisk havn.
Med en 25 procents reduktion af fiskeriet i britisk farvand, og senest med Boris Johnson’s forslag om en yderligere reduktion på 8 procent til 33 procent, er helt uspiseligt for den hollandske fiskerindustri. Branchen føler sig ofret i forhandlingerne om en handelsaftale mellem briterne og EU.
Aftalen lød ellers på en deadline i forhandlingerne senest søndag aften. Men, men – som det ofte er set i disse forhandlinger mellem briterne og EU, så nåede man ikke i mål, heller ikke denne gang. Og både den britiske premierminister Boris Johnson og EU Kommissionens præsident Ursula von der Leyen, har begge været ude med en yderligere forlængelse af deadline, for at give forhandlingerne mere tid og håb.
Flere medier taler da også om, at hvis en Brexit-aftale skal have virkning fra Nytår mellem EU og UK, så er sidste chance for en aftale sat til starten af næste uge. Håbet fra endnu flere er, at EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen griber telefonen inden og ringer til den britiske premierminister Boris Johnson, og får de sidste detaljer i aftalen, sat på plads.
Lad ikke briterne styre og diktere Brexit-forhandlingerne – Så kontant lyder opfordringen i en netop udgivet debatindlæg i Altinget.dk, fra DFPO (Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation) og DPPO (Danmarks Pelagiske Producentorganisation).
Storbritannien skal ikke regne med nogen handelsaftale med EU, hvis
Det konservative parti med Boris Johnson for 363 mandater og 43,6 procent af stemmerne og Labour med Jeremy Corbyn får 203 mandater og 32,2 procent af stemmerne. The Skotske Nationale parti med Nicola Sturgeon får 48 mandater og 3,9 procent af stemmerne og liberaldekokraterne får 11 mandater og 11,5 procent af stemmerne. Nigel Farage får med Brexit-partiet nul pladser i Underhuset og må derfor betegnes som valgets helt store taber. Resten af mandaterne fordeles mellem Sinn Féin, Green Party m.fl.
Ifølge erklæringen er både Storbritannien og Norge forpligtet til at fortsætte samarbejdet, hvilket giver en sikkerhed til deres respektive fiskeri-brancher, at man fortsat vil forvalte fiskebestandene bæredygtigt.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept