Norge, EU og Storbritannien indgår fiskeriaftale for 2025
En trepartsaftale om kvoter og forvaltning af fælles torskebestande i Nordsøen er blevet indgået mellem Norge, EU og Storbritannien.
ANNONCER
En trepartsaftale om kvoter og forvaltning af fælles torskebestande i Nordsøen er blevet indgået mellem Norge, EU og Storbritannien.
I de otte år, der er gået siden Storbritanniens udtræden af EU, har eksporten af dansk fisk til Storbritannien været under pres.
Mandag den 11. november 2024 kunne Norge og EU sætte to streger under en enige om nogle vigtige spørgsmål omkring forvaltning og kvoter i fiskeriet, som for begges side har været uafklarede siden Brexit.
Fartøjer, der er registreret i Landbrugs- og Fiskeristyrelsens fartøjsregister, kan nu søge om adgang til erhvervsmæssigt fiskeri i britisk farvand fra 1. januar 2025. Ansøgninger, der skal være gældende fra 1. januar 2025, skal være modtaget i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen senest den 8. november 2024.
Tidligt tirsdag morgen blev seks besætningsmedlemmer reddet fra fiskefartøjet »Odyssey« FR70 Fraserburgh, der var ved at synke i Nordsøen, cirka 140 mil øst for Firth of Forth.
Voldgiftssagen om tobis mod Storbritannien er et nødvendigt skridt, udtaler de tre interesse-organisationer; Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Marine Ingredients Denmark. De ser frem til at danske fiskere igen får adgang til fiskeriet efter tobis i britisk farvand.
Flere medier rapporterer bredt om EU’s voldgiftssag mod Storbritannien på grund af det britiske forbud mod tobisfiskeri i Nordsøen, en beslutning som EU hævder strider mod handelsaftalen indgået i forbindelse med Brexit.
Man ønsker fra EUs side et voldgiftstribunal, at få en gruppe uafhængige dommere, til at løse konflikten mellem EU og Storbritannien, udenom de traditionelle domstole.
UK Fisheries’ besked til Westminster og Whitehall kan kort opsummeres, som en kraftig og meget kontant kritik af den britiske fiskeripolitik efter Brexit.
Det danske tobisfiskeri har oplevet en markant nedgang i fangsterne i 2024 sammenlignet med sidste år. Fangstmængden er nærmest halveret, hvilket har store økonomiske konsekvenser for både fiskere og forarbejdningsindustrien. Årsagen til nedgangen kan i høj grad tilskrives Storbritanniens beslutning om at lukke for tobisfiskeri i deres farvande fra april i år.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept