Tobis TAC’en på WebTV
Det er i dag, EU Kommissionens indstilling af TAC’en for tobis, endeligt skal godkendes af EU rådet.
ANNONCER
Det er i dag, EU Kommissionens indstilling af TAC’en for tobis, endeligt skal godkendes af EU rådet.
Alt i mens Christiansborg politikerne, debatterede om muligheden for at få sat gang i kvoteforhandlingerne mellem EU og Norge igen, er forhandlingerne netop gået i gang i London i dag.
Set i lyset af sammenbruddet mellem Norge og EU, i de for Danmark meget vigtige fiskeforhandlingerne, har EF-parlamentarikeren Jens Rohde’s (V) profeti i midten af februar, om at nordmændenes rigdom er steget dem til hovedet, ramt helt rigtig.
Som formand for forhandlingerne i Edinburgh i Skotland fra mandag den 3. marts og til den sene nattetime onsdag den 5. marts, havde EU fået håndslag fra både Island og Færøerne om en ny makrelaftale, men EU`s egen forhandlingspartner Norge, sprang fra til sidst… det skriver Maria Damanaki på Kommissionens hjemmeside.
Som sædvanligt, fristes man til at sige, nåede forhandlingerne om den nordatlantiske makrel, heller ikke i mål i denne omgang.
Den skotske hovedstad Edinburgh, danner fra mandag næste uge, rammen om både makrelforhandlingerne og de bilaterale fiskeriforhandlinger mellem Norge og EU.
Endnu engang endte makrelforhandlingerne resultatløse, så Bergen forhandlingerne i sidste uge løste ikke op for den fastlåste situation og gav heller ikke de imødesete indrømmelser parterne imellem, man havde håbet på, så aftalebogen forblev lukket.
Den endeløse makrelkrig, mellem Island og Færøerne på den ene side og Norge og EU på den anden, kan ende i rent kaos og at landene egenrådigt og uafhængigt af anbefalingerne fra ICES og havforskerne, selv fastsætter størrelsen af deres kvote på makrel.
Engelsk frustration over kvotenedskæringer, hvorimod spanske fiskere kom godt i mål med betydeligt større kvoter end sidste år.
EU kommissæren ønsker nu at køre kvote-forhandlingerne med Norge uafhængigt af forhandlingerne om makrellen.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept