Med de gode håndværker traditioner, som man besidder ved Jobi Skibs- og Bådebyggeri i Aalbæk, har HM 800 Jammerbugt gennemgået den helt store kølhaling det sidst halve år, med ombygning, kalfatring og en ny gang maling, så kutteren står, som da den blev bygget.
Den næsten fyrre år gamle trækutter, der i sin tid blev bygget på Lemvig værft, blev fredag søsat med hejste flag og med tale af borgmester Mogens Gade.
Borgmesteren gav det gode skib og projektet følgende ord med på vejen ved søsætningen,” skibet ”Jammerbugt”, bliver kommunens yderste forpost, en slags ambassade og fyrtårn for området i København og med i købet får man suset fra Skagerrak og historien om et autentisk og unikt kystfiskersamfund. Et samfund, og et erhverv, som imod svære odds overlevede ved at udvikle en organisationsform, der hviler på andelsprincippet, Thorupstrand Kystfiskerlaug.”
Der forestår nu blot den sidste klargøring og rigning, inden skibet sætter kurs mod Nyhavn i København. Skibet vil til den kommende efterårsferie, åbne som flydende fiskebutik med friske fisk fra Thorupstrand og fyldt med mange andre lokale specialiteter, som produkter fra Aabybro Mejeri, de kendte kartofler fra Vildmosen samt mange andre spændende og lækre fødevare fra Jammerbugt kommune.
Projektet som Thorupstrand Kystfiskerlaug også er en del af, vil fortrinsvis levere de frisk fangede fisk til HM 800 Jammerbugts fiskebutik. Fisk der er fanget bæredygtigt og naturskånsomt med områdets lette havbåde, som med garn og snurrevod fanger årstidens fisk og skaldyr kystnært i Jammerbugten eller i Skagerrak. Det ligger i kystfiskerlaugets formålsparagraf, at fiskeriet skal være skånsomt overfor de sårbare kalkrev og stengrunde i Jammerbugtens fiskerige økosystem. Man er i det hele taget, i fiskersamfundet, gået langt for at fremme det bæredygtige, selv pakhusets isværk og kølesystem får nu strøm fra et solfangeranlæg, der er placeret på pakhusets sydvendte tagflade.