kuldsejlet skibsordre giver NaturErhvervstyrelsen 135 mio retur

kuldsejlet skibsordre giver NaturErhvervstyrelsen 135 mio retur

I 2007 indgik NaturErhvervstyrelsen en kontrakt til 110 mio. kr. med et spansk skibsværft om bygning af et nyt fiskerikontrolskib. Skibet blev aldrig leveret til tiden og i aftalt stand. NaturErhvervstyrelsen har derfor nu fået pengene retur fra banken bag det spanske værft.
Et spansk skibsværft i Vigo vandt i 2007 et EU-udbud om byggeri af et nyt fiskerikontrolskib til Danmark. Skibet skulle efter planen være bygget færdigt og leveret i 2009, men på grund af blandt andet strejker og en værftskonkurs trak byggeriet i langdrag.

I sidste ende viste det spanske værft sig ikke i stand til at løfte opgaven og levere skibet i den stand, der var aftalt i kontrakten.

NaturErhvervstyrelsen ophævede derfor kontrakten i 2011 og krævede forudbetalinger på knap 100 mio.kr. tilbagebetalt med tillæg af renter – i alt godt 135 mio.kr.

Først nu – og kort inden banken skulle være mødt op i et dansk voldgiftsnævn – er pengene kommet retur til NaturErhvervstyrelsen.

“Det er ærgerligt, at det ikke lykkedes NaturErhvervstyrelsen at få et nyt fiskerikontrolskib leveret, og at vi har brugt så meget tid og så mange kræfter på ingenting. Til gengæld er det meget glædeligt, at sagen er endt med, at vi har fået pengene tilbage,” siger kontroldirektør Anders Munk Jensen.

Omkring 100 mio. kr. af beløbet vil gå tilbage i statskassen, mens det resterende beløb vil gå til at dække udgifter i NaturErhvervstyrelsen.