Konsumtrawler fra Thyborøn grundstødt ved Karmøy i Norge

Konsumtrawler fra Thyborøn grundstødt ved Karmøy i Norge

Der var kraftig kulingvind og masser af sø søndag aften, hvor trawleren L 56 »Annelise« fra Thyborøn grundstødte ved Snikpynten på fastlandssiden af Karmsundet i Norge.

Heldigvis kom ingen af den 6 mands store besætning til skade under den kraftige grundstødning og efter assistance fra den norske kystredningstjeneste med fartøjet »Bergen Kreds«, kunne den danske trawler trækkes flot og ved egen hjælp, men med følgeskab af den norske redningsbåd, fortsætte til Kopervik, hvor skaderne skal besigtiges.

Skipper på redningsbåden »Bergen kreds«, Alfred Aastrøm har overfor den norske Haugesund Avis fortalt, at der på trods af den kraftige vind alligevel var forholdsvis smult vand ved stedet for grundstødningen. Hvilket i følge den norske redningsmand har været en medvirkende årsag til at skaderne på skibet var minimale og at selve redningen og fritrækningen af skibet kunne forgå rimeligt nemt og hurtigt. Trods det faktum at trawleren havde ramt skæret Snikpynten med næsten 9 knob.

Alfred Aastrøm påpeger videre, at der ingen personskade var ombord og at der efter trawleren var trukket flot heller ikke var vandindtrængning. »Den havde fået et ordentligt tryk, men da der ikke var vandindtrængning undlod vi at dykke ved skibet og fulgte den istedet til Kopervik.«

Den vestjyske trawler lå mandag morgen ved Kopervik Shipping, hvor skaderne blev vurderet. Efterfølgende har L 56 »Annelise« taget turen til det vestjyske, hvor den tirsdag atter befandt sig i Thyborøn, hvor den nu skal på bedding.