Kongeskibet »Dannebrog« bestiller også HavFriskFisk

Kongeskibet »Dannebrog« bestiller også HavFriskFisk

Det smukke og meget elegante kongeskib »Dannebrog«, ligger her i starten af uge 20, ved kaj i Rønne Havn.

Det er den årlige traditionsrige bukkejagt, der har fået kongeskibet »Dannebrog« til Rønne, Hvorfra Prins Henrik tidligt tirsdag morgen tager til Almindingen for at skyde bukkejagten ind.

Med »Dannebrogs« samlede besætning på 56, bestående af ni officerer og syv befalingsmænd samt to konstabler og 38 værnepligtige, plus medlemmer og gæster af kongehuset, har kabyssen ombord på »Dannebrog« travlt til hverdag med »skafningen« (Red.gammelt ord for spisetider ombord).

Den simple matrosmenu, er i dag skiftet ud med mere fornemme retter af ekstravagant kulinarisk art og beskaffenhed. Så retter med beskøjter, tørret og saltet fisk samt rent vand, findes ikke ombord, Nej her er kravet til kvalitet højere, men stadigvæk til en pris der ikke koster et slot eller en hel herregård. Så med de store ekstra krav til råvarens friskhed og ægthed, indenfor budgettet, var der kun et at gøre for skibets hovmester..

Derfor har »Dannebrogs« hovmester som tidligere, henvendt sig til fisker Bo Grønbech Johansen med skibet R 32 »Ninni«, der med sit fartøj er tilmeldt »HavFriskFisk.dk«, som netop er garant for friske havfanget fisk i en god kvalitet. Kvaliteten og friskheden spiller en ikke uvæsentlig rolle når skibets royale personer samt gæster skal bespises med de lokale råvare.

Tirsdag kørte fisker Bo Grønbech Johansen derfor sin fiskebil, der er tilknyttet R 32 »Ninni«, op foran »Dannebrog« på kajen i Rønne, og udleverede nattens friske og nyfanget torsk og pighvar samt en hel havørred og lidt torskerogn til.

Om fiskebilen med fisker Bo Grønbech Johansen ved rattet, fremover skal bære »Kronen«, som betegner prædikatholderen som værende »Kongelig Hofleverandør«, har den bornholmske fisker ikke taget stilling til, om der skal søges om. Men den aktive fisker fra Hasle, glæder sig i stedet over, at det ikke kun er lokale og turister der efterspørger den friske Østersø fisk. Men nu også de Kongelige og besætningen ombord på »Dannebrog«, der alle glæder sig til et veldækket bord, med kulinariske lækkerier fra det blå hav omkring Bornholm.

Du kan tilmelde dig HavFriskFisk.dk og fisker Bo Grønbech Johansens side og selv opleve hvorledes de friske bornholmske fisk smager.

Den bornholmske fisker, har siden barnsben altid vidst at det var fiskeriet han ville. Det lå i blodet, så vejen var ligesom vist på forhånd. I 2003 byttede Bo Grønbech Johansen sin jolle ud med sin første kutter, der blev opkaldt efter kæresten og siden konen »Ninni«. Efter et lidt sløjt fiskeri de senere år, med stadigt flere fiskerimæssige restriktioner og bureaukratiske udfordringer, fulgte fiskeren fra Hasle en kollegas, Claus Stenmann Hansens gode råd, at tilmelde sig HavFriskFisk.dk. Hvorefter dagene bare er løbet afsted, men stadigt flere tilfredse kunder og nu her sidst med selveste Kongehuset som tilfredse kunder.

Du kan også møde fisker Bo Grønbech Johansen på facebook.

Se ligeledes Videoklippet af Fiskebilen fra R 32 »Ninni« kongelige levering

FiskerForum.dk