Kjeldsen forærer Fiskeriskolen hovedmotoren fra S 149 »Birthe«

Kjeldsen forærer Fiskeriskolen hovedmotoren fra S 149 »Birthe«

Fiskeriskolen i Thyborøn, EUC Nordvest indviede mandag den 30. oktober det nye motorlokale på Gåseholmkajen i Thyborøn.

Med flere indbudte gæster og skolens lærere samt elever, kunne forstander Søren Hyllen Nielsen indvie skolens nye motorlokale og samtidig præsenterer den fornemme donation fra fiskeskipper Henning Kjeldsen, en hovedmotor der stammer fra et Skagen fartøj S 149 »Birthe«.

Åbningen blev fornemt markeret, da én af skolens erhvervsfiskerelever, Mikkel Pedersen, klippede den røde silkesnor over og dermed officielt åbnede det nye motorlokale.

Herefter tog underviser Bent Henriksen, der til dagligt står for skolens undervisning i motorlære, over og introducerede den nyinstallerede hovedmotor og de nye lokaler.

Til FiskerForum understreger Bent Henriksen, at man nu kan tilbyde undervisningsfaciliteter i verdensklasse. »Vi har en komplet elektronisk opsætning med en Caterpillar 3412 v12 motor med en 34 ltr´s Common Rail diesel på 1000 HK. Skruetøj og gear på 5,53:1 fra Hundested samt eltavle og alt hvad man kan forestille sig, der benyttes ombord på en topmoderne trawler, findes i dette undervisningslokale.« fortæller en stolt underviser videre. »Vi er ovenud lykkelige og pavestolte over disse undervisningsforhold, der selvfølgelig har kostet en pæn sum penge i investering, men som også signalerer at Fiskeriskolen også er med helt fremme teknologisk med det sidste nye«, slutter Bent Henriksen.

Indvielsen blev afsluttet på en lidt anderledes måde, end sædvanligt for en fiskeriskole. Ikke som ventet med fiskebuffet og masser af fisk, men istedet med store grillstegte frankfurtere, røde pølser samt god dansk kartoffelsalat, helt i tråd med traditionerne for rejsegilde og indvielser.

Se indvielsen af Fiskeriskolens nye motorlokale

FiskerForum.dk