Kæmpe Helleflynder i trawlet

Kæmpe Helleflynder i trawlet

Skipper Niels Iversen Klit på RI 566 Madsalune fik søndag morgen en kæmpe Helleflynder i trawlet i Skagerrak.
”Det er ikke hverdag vi får sådan en krabat i trawlet”, siger Niels Klit til FiskerForum, og fortsætter, ”Helleflynderen vejer ca. 90 kg og er 210 cm lang – vi har jo en ”lystfisker” ombord i Martin – så vægt og størrelse er foretaget efter alle kunstens regler, selv indvoldene er vejet med til 7,3 kg”, griner Niels Klit.

”Madsalune” sætter kurs Hirtshals Auktion tirsdag, så nu kan de godt finde den store fiskekasse frem.

”Det går lidt trægt med fiskeriet i øjeblikket, vi fanger ikke rigtigt noget og jeg vil helst ikke ind på hvor meget vi lander i morgen, men vi har set det bedre..” fortsætter Niels Klit, ”vi plejer at ligger her i Skagerrak de første par måneder af året og lidt senere har vi en kølhaling ved Karstensens Skibsværft, hvor vi skal under tag og have sandblæst samt gået fartøjet efter”.

Niels Klit afslutter med at det bliver spændende i morgen tirsdag, at se hvad sådan en Helleflynder kan indbringe på auktionen, så bare mød op og gi` et ordentligt bud.

Fakta:
Helleflynderen er Nordatlantens ubestridt største fisk inden for fladfiskegruppen, men de særlig store eksemplarer på omkring 100 kg er sjældne. I modsætning til andre fladfisk kan helleflynderen blive meget gammel. Man kender eksempler på fisk, der er over 60 år gamle.

FiskerForum.com