John Pope modtager ICES Outstanding Achievement Award

John Pope modtager ICES Outstanding Achievement Award

Det Internationale Råd for Udforskningen af R03;R03;Havet (ICES) har tildelt Outstanding Achievement Award til John Pope England for hans vedholdende indsats for at udvikle ICES som en levende international institution, samt for sine resultater inden for videnskab, ledelse, politik, og mentorordninger.
Formanden for ICES udvalget, Ed Houde: “Det var John Pope, der så behovet for at strømline ICES således det blev attraktivt for de bedste havforskere og engagere dem i arbejdet.” Prisen, der er et udtryk for højeste udemærkelse og anerkendelse af en persons bidrag til ICES, blev uddelt på ICES Annual Science Conference (ASC), der blev afholdt i Bergen, Norge, i midten af september.

Over 700 deltagere samledes i Bergen for at udveksle ideer og etablere partnerskaber i løbet af den ugelange konference. Konferencen fokuserede på to særlige videnskabelige områder: bæredygtigheden i akvakultur og oceanografi samt økologi i forbindelse med klimaændringerne i Arktis. I alt dækkede 18 Temaemner sessionen med en bred vifte af stofområder, herunder virkningerne af produktion af vedvarende energi på akvatisk liv, udviklingen af marine rammer at undgå overfiskning og de tværfaglige perspektiver i brugen af videnskab og videnskabelig rådgivning.

Rådet er det styrende organ i ICES, vil yderligere drøfte de naturvidenskabelige behov for
akvakultur og Arktis, samt andre nye emner på sit møde i København i næste uge.

Kilde: ICES
FiskerForum.com