Investering i mia. størrelsen skal få havnebyen Esbjerg i førertrøjen igen.

Investering i mia. størrelsen skal få havnebyen Esbjerg i førertrøjen igen.

Esbjerg Byråd vedtog mandag aften en ambitiøs plan for havneområdet, hvor der indgår eksklusive hvide badestrande og et attraktivt havnemiljø. Sidstnævnte omfatter en ny lystbådehavn, en badestrand og en gangbro til byens vartegn “Menneskets ved havet” og ud til det rekreative område.
Det drejer sig om i alt 10 projekter som forbindes af en stiforbindelse ”Klevestien” der danner et naturligt bindeled mellem havnen og byen. ”Klevestien” vil være en oplevelse i sig selv, da der vil være forskellige udsigtspunkter undervejs til havnen og havet.

Ud for Dokhavnen munder Klevestien ud i en egentlig havnepromenade. Den bindes sammen med en attraktiv ”Landgangs forbindelse” med broer og udkigspunkter ned til Dokhavnen, ligesom der arbejdes på et særligt projekt som skal gøre det nemt for voksne og børn at gå eller cykle turen fra bymidten ned til havnepromenaden.

De første projekter, der realiseres, er Østhavnen og områdefornyelsen i det havne nære byområde mellem Havnegade og Kongensgade.

Byens borgmester Johnny Søtrup glæder sig over beslutningen sammen med havnedirektør Ole Ingrisch, der udtaler at ”det vil være med til at sikre vores position som Danmarks førende havn inden for offshore olie og gas, havvindmøller og godstransport.”