Industritrawler handlet i Thyborøn

Industritrawler handlet i Thyborøn

Trawleren L 673 Meilsø fra Thyborøn blev handlet hen over nytåret og skal fremover sejle under navnet L 273 Olga Ruby.
Det er fiskeskipper Poul Ole Ejlhorn (Dolly), der sammen med sønnen Michael og partreder Michael Christensen satte underskriften på købskontrakten her ved årsskiftet.

Når man som Dolly (Poul Ole Ejlhorn) har fisket i 54 år, slipper man ikke lige faget så let, selv om man runder de 67 år. Det ligger i blodet, helt tilbage fra tiden i Bogense på Fyn og henover perioden i Grenå på Djursland samt her til den nuværende bolig i Thyborøn, har det underlag som Dolly mest har befundet sig på, været et skibsdæk.

Fiskeriet har bragt mange oplevelser og en stor erfaring med sig, fra konsumfiskeri i Tyskland, til et 3 årigt ophold i England, med en hyre på et vodskib og videre til et 3 år med fiskeri fra en svensk konsumtrawler, for derefter at vende tilbage til dansk fiskeri igen.

I tidens løb er det også blevet til fire fartøjer, som skipperen fra Thyborøn selv har stået for. Fiskeriet har været afvekslende og meget forskelligt, dog er det, som Dolly fortæller FiskerForum, kun garnfiskeriet han ikke rigtigt har haft tag i.

Dolly fortæller videre til FiskerForum, at L273 Olga Ruby vil fortsætte med industrifiskeriet til TripleNine i Thyborøn, af tobis, sperling og brisling, men at man også har fået en ”generationskvote” på 200 tons sild, som Michel Christensen har bragt med sig ind i ejerforholdet. Så samlet set og med udsigten til en forhåbentligt større kvote af tobis i år, ser skipperen fortrøstningsfuldt på fremtiden.

Det lå ellers ikke i kortene, at det skulle være L 673 Meilsø, som de to gange Michael og Dolly skulle købe. Der havde kort forinden været en finsk indstritrawler i spil. Et fartøj som lige inden det blev sat til salg, var blevet metalliseret og klargjort med nye tanke for et større million beløb, men i sidste øjeblik trak sælger sig og derfor blev fokus rettet mod trawleren fra Thyborøn i stedet.

Hvilket Dolly også er særdeles tilfreds med, da Meilsø er i fin stand med en kraftig hovedmotor på 1800 HK Deutz diesel, der ifølge Dolly har et pæle træk på ubeskedne 36 tons.

FiskerForum.com