Industrifisken blåhvilling topper

Industrifisken blåhvilling topper

Den mellemstore stime-fisk, blåhvilling også kaldet Sortmund, pga den sorte mundhule, fiskes for tiden af de store danske pelagiske trawlere, vest for Irland.

Tirsdag var det HG 264 Ruth, der på sin Jomfrurejse, netop er hjemvendt med næsten 3.300 tons af den lille blanke og svagt blå-lilla farvet fisk, blåhvillingen. Den populære industrifisk er fanget vest for Irland i EU zonen på Porcupine Bank 120 sømil vest for Irland. Den er fanget i området langs »1000 meter kanten« i en dybde på 500 meter om dagen og ca. 400 om natten. De næste ture med HG 264 Ruth, bliver ifølge den færøske skipper Mikklaj Godtfred (53 år) fra Klaksvik, endnu et par ture efter blåhvilling, som rederiet stadig har en kvote på ca. 6.000 tons af tilbage.

Fangsten bliver landet til FF Skagen

Skibet stævnede ind til Skagen Havn tirsdag eftermiddag klokken ca. 14.00 og kort for midnat gik losningen igang til FF Skagen. En losning der forventes at tage et lille døgn, da kapaciteten ligger på små 200 tons i timen.

Skipper om bord på HG 264 Ruth, Mikkjal Godtfred fortæller til FiskerForum, at der på jomfrurejsen, har været en besætning på ni mand, der udover skipper selv, talte et par søfolk, en kok og to mænd i maskinen samt tre på dækket. Alle har været yderst tilfredse med skibet og alle er tilfredse med resultatet. 3.300 tons blåhvilling, med et gennemsnits længde på fisken på ca. 15 cm, der alle er blevet holdt kølet ned i tankene, for en højrere og bedre kvalitet.

Blåhvilling fiskeriet

Fiskeriet vest for Irland topper netop i disse dage og blåhvillingen spreder sig ifølge det sidst oplyste fra skipper om bord, mere og mere nordover, end for blot to uger siden. Her kunne de daglige slæb godt indbringe flere tusinde tons. Blåhvillingen trækker nu væk fra de store gydeområder vest for Irland, op mod vest for de britiske øer og op under det færøske område, hvor de breder sig både øst og vest for den Nordatlantiske øgruppe.

Hele april måned går blåhvilling på jagt efter føde her og efterhånden som måneden går, svinder chancen ind for at få de store fangster af blåhvillingen her.

fiskerForum.dk