Ikke alle Venstre-politikere lader sig skubbe rundt af Dansk Folkeparti

Ikke alle Venstre-politikere lader sig skubbe rundt af Dansk Folkeparti

Det har Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen måtte sande og han truer nu med at gå efter østers-bekendtgørelsen. At den tidligere havnebetjent fra Hanstholm Havn har det svært med venstre ministre, er ikke ukendt. Først var det med Esben Lunde Larsen (V), der som fungerende fiskeriminister havde flere kontroverser med Ib Poulsen (DF) og nu her sidst med fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V), som Ib Poulsen nu også mener direkte har modarbejdet et forslag med tilslutning fra alle Folketingets partier, nemlig at begrænse antallet af østers- og muslingelicenser i Limfjorden.

DF-fiskeriordføreren mistænker Fiskeriministeren for bevidst at modarbejde og forhale processen, da der nu er gået mere end 5 måneder inden der forelå en endelig bekendtgørelse. En forhaling af denne bekendtgørelse har fået tålmodigheden til at forsvinde ud i den blå luft for Ib Poulsen, der nu seriøst overvejer sit ordførerskab for fiskeriet. Han vil forelægge sagen for partitoppen i Dansk Folkeparti og så må det være op til dem, hvad der videre skal ske.

I den mellemliggende periode har østers- og muslingefiskere, blandt andet også Svend Søe Bonde, der udover at være østers- og muslingefisker også ejer østersbaren »Fra Fjord Til Bord – Glyngøre Shellfish« har benyttet sig af, at købe mere end de fremover tilladte tre licenser. Det skriver Ekstrabladet i dag under overskriften Østerskrigen raser: DF i voldsomt angreb efter ministerbesøg

Fiskerne har nu efter den nye bekendtgørelse, frem til 2026 til at skille sig af med overflødige licenser igen.

Specielt har Ib Poulsen (DF) set sig godt gal over, at Eva Kjer Hansen (V) som Fiskeriminister, sammen med sin datter og to ansatte i ministeriet har fejret Østerspremiere med øl, champagne og gourmetøsters, ved et arrangement på Østersbaren »Fra Fjord til Bord«. Ejeren Svend Søe Bonde er én af kvotebegrænsningens største modstandere. Han mener ikke der bør ske begrænsninger på licenserne og han har overfor Ekstrabladet oplyst at han for nuværende ejer fire østerskvoter og tre en halv muslingekvote.

Beskyldningerne for urent trav fra fiskeriministerens side, får denne kommentar med på vejen. »For det første oplyser Eva Kjer Hansen (V), at besøget hos Svend Søe Bonde blot var et af flere besøg den dag i oktober, der markerede årets østerspremiere og for det andet, kom bekendtgørelsen samme dag som der var frist for høringssvarene i forbindelse med bekendtgørelsen. Man kan ikke som Ib Poulsen (DF) havde ønsket det, lade loven gælde med tilbagevirkende kraft fra juni måned. Istedet gælder bekendtgørelsen fra 11. december, hvilket fiskeriministeren Eva Kjer Hansen også har stadfæstet under henvisning til almindelig retsprincipper.

Bølgerne går således højt når der diskuteres muslinge og østerskvoter i Limfjorden mellem Fiskeriminister Eva Kjer Hansen og Dansk Folkepartis Fiskeriordfører Ib Poulsen. Før jul udvandrede Ib Poulsen (DF) fra et møde netop efter uenighed med Fiskeriministeren.

Kilde: Ekstrabladet FiskerForum.dk