Hvor pokker er sardinerne henne

Hvor pokker er sardinerne henne

Mystisk forsvinden af sardinerne ud for kysten af Britisk Columbia, hvor et fiskeri til 175 Mio danske kroner, ser ud til at være totalt kollapset, efter lokale fiskere forgæves har forsøgt at fange sardiner, som man plejer på denne årstid, men uden at fange en eneste.
Den mystiske forsvinden af sardiner undre eksperterne, som nu vil undersøge, hvorfor sardinerne ikke er vendt tilbage til de Canadiske kyster ved Britisk Columbia.
Det Canadiske blad Vancouver Sun rapporterer, at der på grund af sardin manglen, er observeret færre pukkelhvaler tæt på kysten end normalt.

Men de store pattedyr har bare fortrukket sig længere ud fra kysten, hvor de fanger andre arter som kril, sild og ansjoser i stedet for.

Britisk Columbia har ellers en interessant historie om sardiner. De var en vigtig indtægtskilde for den canadiske provins tilbage interner og helt frem til 1940’erne , hvor der årligt blev fanget 40.000 tons sardiner.

Men pludselig forsvandt de – i flere årtier og ikke før 1992, vendte de tilbage, lige så pludseligt og mystisk, som dengang de forsvandt .

Der bragte pukkelhvaler tilbage i 1995 , hvilket øgede tilstrømningen af turister og pengeflowet betydeligt i regionen.

Overfiskeri har været nævnt som en en af årsagerne til, at sardiner ikke er vendt tilbage , mens andre igen, hælder til den overbevisning at det skyldes ændringer i havet i stedet.
Canadisk, amerikanske og mexicanske forskere mødes i december, for sammen at diskuterer årsagerne til hvorfor sardinerne er forsvundet.

Så sardin fiskerne fra Britisk Columbia må pænt vente med at få besvaret spørgsmålet,hvor blev de af, hvis der overhovedet findes et svar.