Hvide Sande skipper håber på en fornuftig Brexit-aftale
Fiskeskipper Jens Frich sammen med daværende Fiskeriminister Eva Kjer ved kåringen af Årets fisker 2018.

Hvide Sande skipper håber på en fornuftig Brexit-aftale

Det skriver Jyske Vestkysten om den vestjyske fiskeskipper Jens Frich, der håber at EU’s Brexitforhandler Michel Barnier kan hive en fornuftig aftale i land for de danske fiskere.

For det er ingen hemmelighed, at netop den meget aktive fisker Jens Frich fra Hvide Sande, vil blive ramt hvis ikke Storbritannien på lørdag stemmer Boris Johnson’s Brexit aftale hjem.

Alene Jens Frich’s største fartøj ud af 7 henter størstedelen af sine fangster i britisk farvand. Den 10 mands store besætning her risikerer at miste jobbet, hvis Brexit ender med en NO-Deal og briterne går solo i eget farvand.

Derfor går Hvide Sande fiskeren og sender en lille bøn opad, ifølge Jyske Vestkysten, hvor Jens Frich ber til at afstemningene både i EU-parlamentet og i det britiske underhus, falder positivt ud med en aftale, som i givet fald vil give ro på hækken indtil udgangen af 2020, med mulighed for yderligere to års udsættelse.

En fisker af hjertet
Skipper Jens Frich er blandt de dygtigste og mest anerkendte fiskere herhjemme, hvilket der kom bevis for, da Vestjysk bank og Fiskeri Tidende sidste år kårede den vestjyske fisker som »årets Fisker 2018«. En anerkendelse og en pris han blandt andet fik for at hjælpe yngre fiskere ind i erhvervet.

Der har altid været gang i Jens Frich, bedre kendt under navnet »Buller«. Siden han som 18-årige startede sin karrierer indenfor fiskeriet, er det kun gået fremad. Og netop fremad og videre er kendetegnede for Jens Frich, der er én af de fiskere, der får hjulene til at kører, får landet fisken og vedligeholder samt bygger nyt, når behovet opstår. En fisker af hjertet og som erhvervet kan være stolte af.

Med »Buller« er der mange fiskere der netop i disse timer, sender en forsigtig bøn opad, så Brexit ikke bliver et Exit for danske fiskere, men mere bliver punktet hvor optimismen vender tilbage og der igen kommer mere gang i investeringerne og dermed fiskeriet.